Maatschappelijk

U bent hier

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Helmond Sport draagt jaarlijks haar steentje bij aan diverse maatschappelijk activiteiten in de gemeente Helmond. Helmond Sport organiseert activiteiten zoals, het G-voetbalweekend, toernooien op het Cruijff Court en spelers die voorlezen aan de jongste jeugd tijdens de Nationale Voorleesdagen.

Vlisco Netherlands B.V.
Eind augustus 2012 zette Helmond Sport nog een forse stap vooruit op maatschappelijk gebied. Met trots werd het bedrijf Vlisco Netherlands B.V. gepresenteerd als Maatschappelijk Hoofdsponsor. Het Helmondse bedrijf gaat Helmond Sport ondersteunen bij de maatschappelijke activiteiten.

Playing for Success
Helmond Sport zet zich ook actief in voor het project Playing for Success. Dit is een project waarmee Helmond Sport, het onderwijs, diverse maatschappelijke instellingen en de gemeente samenwerken om leerlingen extra ondersteuning te geven op het gebied van taal, rekenen, ict en sociale vaardigheden. Playing for Success richt zich daarbij op de leeftijdsgroep 9 t/m 14 jaar. Het Lavans Stadion en het contact met de spelers zorgen ervoor dat de kinderen worden uitgedaagd, gemotiveerd en geprikkeld om betere resultaten te halen.
Vanuit het basisonderwijs zijn er groepen actief in het leercentrum en sinds kort ook groepen vanuit het voorgezet onderwijs.

Met deze activiteiten en de Maatschappelijk Hoofdsponsor Vlisco Netherlands B.V. staat Helmond Sport midden in de maatschappij. Helmond Sport heeft een maatschappelijke film laten maken, met daarin een overzicht van diverse maatschappelijke activiteiten. 

Helmond Sport midden in de samenleving

Helmond Sport G-voetbalweekend
Ieder jaar organiseert Helmond-Sport een voetbalweekend die geheel in het teken staat van voetballers met een beperking. Zowel lichamelijk als verstandelijk beperkten komen op sportpark de Braak bij elkaar. twee dagen lang voetballen, lunch en nog leuke andere activiteiten. Ook zijn de spelers van Helmond Sport tijdens dit weekend aanwezig. Zij verzorgen voor de deelnemers een echte training. Daarnaast wordt er jaarlijkse gestreden om de penalty bokaal. De finale vindt plaats in het stadion van Helmond Sport. Kortom een weekend waarbij zowel de gehandicapte voetballers als de spelers en trainers van Helmond Sport veel plezier beleven.

 

 

Samenwerking Helmond Sport & Stichting FC Robinstijn
Helmond Sport en Stichting FC Robinstijn zijn een samenwerking gestart om voetbalwensen van bijzondere kinderen in vervulling te laten gaan.

Stichting FC Robinstijn laat voetbalwensen in vervulling gaan van kinderen in de leeftijd van 5 tot 18 jaar, die het verdienen om eens een dag in het zonnetje gezet te worden. Het gaat hierbij om kinderen, die ernstig ziek zijn (geweest), kinderen met een beperking maar ook kinderen, die om een andere reden een moeilijke periode doormaken. Voorzitter Pieter van Bussel: “Voetbal is iets magisch! Door een unieke belevenis bij hun favoriete club bezorgen wij kinderen een onvergetelijke dag.”

Samenwerking Helmond Sport
De samenwerking werd vrijdag 2 november 2012 bij de wedstrijd tegen SC Cambuur bekrachtigd door algemeen directeur van Helmond Sport Mario Captein: “Helmond Sport draagt jaarlijks haar steentje bij aan diverse maatschappelijk activiteiten. Met de start van deze samenwerking kunnen we ook individuele wensen van jonge supporters in vervulling laten gaan. Wij zijn de eerste club uit de Jupiler League die de handen ineenslaat met FC Robinstijn en daar zijn we trots op.”

Laat een voetbalwens in vervulling gaan!
Zeker voor kinderen, die een moeilijke periode in hun leven moeten doormaken, kan een wensdag echt het verschil maken. Samen met ouders, broertjes en zusjes even alles kunnen vergeten. Het geeft weer nieuwe kracht, energie en inspiratie om verder te kunnen gaan. Ken jij iemand die een wensdag verdient? Ga naar www.fcrobinstijn.nl om een kind aan te melden. FC Robinstijn heeft al vele wensen vervuld bij onder andere PSV, Roda JC Kerkrade, Ajax, Feyenoord en het Nederlands Elftal en vanaf nu ook Helmond Sport.

 

 

Johan Cruijff Helmond Sport Voetbalcourt

Sport en Spel is belangrijk voor de ontwikkeling van elk kind. Helmond Sport heeft daarom met trots het Cruyff Court Helmond Sport geadopteerd.

Een Cruyff Court is de moderne invulling van het aloude trapveldje dat vroeger in veel wijken aanwezig was, maar door verstedelijking langzaamaan verdwijnt. Het Cruyff Court Helmond Sport biedt de kinderen in de buurt een speelplek en heeft daarmee een sociale, samenbindende en integrerende functie in de wijk.

Cruyff Courts zijn een initiatief van de Johan Cruyff Foundation (www.cruyff-foundation.org) die zich inzet om de jeugd in beweging te brengen.

In samenwerking met de Johan Cruyff Foundation organiseert Helmond Sport jaarlijks het Cruyff Courts Kampioenschap 6 vs 6. Dit is een kampioenschap tussen de groepen 7 en 8 van basisscholen in Helmond op het voetbalcourt aan de Hermelijnstraat. Door het grote aantal deelnemers vinden de kampioenschappen over meerdere dagen plaats. De winnaars mogen deelnemen aan de regiofinales. Het thema ‘Respect’ staat tijdens dit kampioenschap altijd hoog in het vaandel. Ook zijn er jaarlijks een aantal spelers van Helmond Sport aanwezig. 

 

 

Nationale voorleesdagen
Door heel Nederland gaan bekende Nederlanders, ieder jaar in januari, het land in om kinderen voor te lezen. Ook de spelers van Helmond Sport doen hieraan mee. Met het voorlezen wordt de fantasie van de kinderen geprikkeld en ontwikkelen zij op een leuke manier hun taalgevoel. Spelers vinden het leuk om voor te lezen aan enthousiaste kinderen en kinderen vinden het leuk om voorgelezen te worden door een voetballer.