Helmond Sport Buurt League

Helmond Sport wil meer betekenen voor de regio Helmond en al haar inwoners. Dit doet Helmond Sport onder de vlag van Helmond Sport Samen. Helmond Sport Samen zet meerdere maatschappelijke projecten op die verdeeld zijn onder drie pijlers: onze talenten, onze gezondheid en onze omgeving. Ook de Helmond Sport Buurt League is een van deze projecten.

Speelschema

De Helmond Sport Buurt League start voor de 12 tot en met 14 jarigen op  27 maart en loopt tot en met juli. De oudere leeftijdsgroep van 14 tot en met 16 jarigen zullen starten in juli en deze competitie zal lopen tot eind oktober. In de schoolvakantie zijn er geen wedstrijden. Ieder team dient minimaal een kwartier voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn. Wedstrijden vinden plaats in de eigen wijk. De thuisspelende wijk mag de speeltijd op vrijdag tussen 16.00 en 18.00 uur en de speellocatie bepalen. Dit laatste kan een trapveldje, Cruyff Court of parkeerplaats zijn.

IMG_0356.jpg

Speelschema

Download het complete speelschema van de 14 tot en met 16 jarige.

Speelschema

Informatieboekje voor teams

Ben jij een begeleider van een team of doe je mee aan de Helmond Sport Buurt League? Download dan het informatieboekje, waarin onder andere de spelregels in staan opgenomen.

informatieboekje

Helmond Sport Buurt League

De Helmond Sport Buurt League is een straatvoetbalcompetitie tussen verschillende wijken waarbij het niet alleen draait om de sportieve prestaties van het team, maar juist om de maatschappelijke doelen. Jongeren tussen de twaalf en zestien jaar oud nemen hier aan deel. 
 

Er zijn punten te verdienen door: 

  1. Wedstrijden te winnen
  2. Fair Play: op tijd komen, eerlijk /sportief gedrag en door respectvol te zijn tijdens wedstrijden
  3. Buurtbijdragen: een buurtbijdrage is een activiteit die een als team onderneemt. Tijdens deze activiteit wordt er ‘iets teruggedaan voor de wijk.’ De teams zullen minimaal twee maatschappelijke activiteiten uitvoeren.

Tussenstand 14 tot en met 16 jarigen 2015

Team Gespeeld Winst Gelijk Verlies Doelsaldo Punten Toernooi Fair-Play Buurtbijdrage Totaal
Stiphout 1 5 0 0 5 16-32 0 0 50 0 50
Noord 1 5 2 0 3 20-26 6 0 36 6 48
Binnenstad 1 5 4 0 1 20-14 12 0 43 0 55
Noord 2 5 4 0 1 38-22 12 0 43 3 58

 

 

 

Openingsverslag vrijdag 11 september

Vrijdag 11 september 2015

De tweede speeldag van de tweede editie van de Helmond Sport Buurt League voor 14 tot 16 jarigen op de velden van Stiphout vooruit en Helmondia’55 is begonnen. Na een spannend en goalrijk openingstoernooi in het Lavans stadion waren de verwachtingen hoog voor de fans, spelers en begeleiders.

De 14 tot 16 jarigen competitie bestaat uit vier teams uit drie verschillende wijken: Noord 1, Noord 2, Binnenstad 1 en Stiphout 1. Na het openingstoernooi stond Binnenstad 1 drie punten los met negen punten uit drie wedstrijden, achtervolgt door Noord 2 met zes punten, Noord 1 met drie punten en Stiphout nog puntloos onderaan.

Hoewel de wedstrijden van vrijdag 11 september zeer spannend waren , bleken de teams uit Noord een maatje te groot voor Binnenstad 1 en Stiphout 1. Noord 1 won thuis op de velden van Helmondia’55 met 6-2 van Binnenstad 1 en Noord 2 won bij Stiphout vooruit met 11-5.

Veel goals, mooi voetbal, enthousiaste kinderen en mooie velden. Kortom; komt dat zien en support je favoriete team naar de overwinning op de volgende wedstrijd dagen.

vrijdag 2 oktober 2015

De derde speeldag van de tweede editie van de Helmond Sport Buurt League voor 14 tot 16 jarigen op de velden van Stiphout vooruit en bij de Johan Cruijff Voetbalcourt is begonnen. Na een spannend en goalrijk openingstoernooi in het Lavans stadion en eerste speeldag waren de verwachtingen hoog voor de fans, spelers en begeleiders.

Hoewel de wedstrijden van vrijdag 2 oktober zeer spannend waren , bleken de teams uit Noord 2 en Binnenstad 1 een maatje te groot voor Noord 1 en Stiphout 1. Noord 2 won thuis op de velden van het Johan Cruijf Voetbalcourt met 14-5 van Noord 1 en binnenstad 1 won bij Stiphout vooruit met 2-5.

Veel goals, mooi voetbal, enthousiaste kinderen en mooie velden. Kortom; komt dat zien en support je favoriete team naar de overwinning op de volgende wedstrijd dagen.

Vrijdag 23 oktober 2015

De buurtleague krijgt haar vervolg! Er zullen wederom twee wedstrijden gespeeld gaan worden:

De eerste wedstrijd zal gaan tussen Binnenstad 1 en Noord 2. Beide teams worden om 17.00 verwacht op het Cruyff Courtop. (Adres: Hermelijnstraat te Helmond.)

De tweede wedstrijd zal gaan tussen Noord 1 en Stiphout 1. Beide teams worden om 17.00 verwacht bij Helmondia '55. (Adres: Sportpark de Braak 5 te Helmond)

Beide wedstrijden beginnen om 17.15 uur, zorg dat je op tijd bent om geen puntverlies op te lopen!
Bent u benieuwd hoe alle ploegen presteren? Kom gerust kijken op één van de twee locaties, toeschouwers zijn meer dan welkom!

Vrijdag 13 november 2015

Finaledag in het Lavans Stadion! 

Organisatoren

Helmond Sport is de initiatiefnemer en organisator van de Helmond Sport Buurt League in Helmond. De voetbalclub organiseert dit in samenwerking met JIBB, de LEVgroep.
Verschillende partijen maken het (financieel) mogelijk om dit project succesvol te laten slagen:
Oranje Fonds, Bergopwaarts, WoCom, Woonpartners, Volksbelang, VSB fonds, Sterk Reclamebureau en Gemeente Helmond.