Johan Cruijff Helmond Sport Voetbalcourt 

Sport en Spel is belangrijk voor de ontwikkeling van elk kind. Helmond Sport heeft daarom met trots het Cruyff Court Helmond Sport geadopteerd.Cruyff-foundation

Een Cruyff Court is de moderne invulling van het aloude trapveldje dat vroeger in veel wijken aanwezig was, maar door verstedelijking langzaamaan verdwijnt. Het Cruyff Court Helmond Sport biedt de kinderen in de buurt een speelplek en heeft daarmee een sociale, samenbindende en integrerende functie in de wijk.

Cruyff Courts zijn een initiatief van de Johan Cruyff Foundation die zich inzet om de jeugd in beweging te brengen.

In samenwerking met de Johan Cruyff Foundation organiseert Helmond Sport jaarlijks het Cruyff Courts Kampioenschap 6 vs 6. Dit is een kampioenschap tussen de groepen 7 en 8 van basisscholen in Helmond op het voetbalcourt aan de Hermelijnstraat. Door het grote aantal deelnemers vinden de kampioenschappen over meerdere dagen plaats. De winnaars mogen deelnemen aan de regiofinales. Het thema ‘Respect’ staat tijdens dit kampioenschap altijd hoog in het vaandel. Ook zijn er jaarlijks een aantal spelers van Helmond Sport aanwezig. 

www.cruyff-foundation.org

14.jpg