Academy / 29 augustus 2020

Helmond Sport JO-14 heeft vandaag zijn eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen gespeeld. Voor de beker werd een zeer verdiende en overtuigende 4-1 overwinning geboekt op MVV.

Al na zes minuten opende Taeke Captein de score uit een corner. Deze voorsprong werd twaalf minuten later verdubbeld door Noah Paola. Laatstgenoemde kwam voor de rust overigens nog driemaal vrij voor doel, maar nu zonder succes.

Ook in de tweede helft speelde het spel zich vooral af op de helft van MVV, al kwamen de gasten nog wel onverwachts terug tot 2-1. Het team van Nyron Wau besliste echter binnen vijf minuten de wedstrijd. Vanuit de omschakeling was allereerst Samet Pandal doeltreffend (60’ ;3-1), waarna Noah Paola voor de laatste en mooiste treffer van de wedstrijd zorgde. Het was een goal à-la Arjen Robben maar dan in spiegelbeeld, oftewel vanaf de linkerkant naar binnen trekken en vervolgens met rechts afronden (63’ ;4-1).

Volgende week staat er wederom een ontmoeting tegen een Zuidlimburgse ploeg op het programma, de eerste competitiewedstrijd is thuis tegen Fortuna Sittard.