Academy / 27 augustus 2021

Met de uitbreiding van het aantal jeugdteams in de Academy van drie naar vier, ontstond uiteraard ook de noodzaak om een nieuwe hoofdcoach aan te stellen. Naast de bekende ‘crew’ van Marc van de Ven (O16), Nyron Wau (O15) en Glenda van Lieshout (O13), zal Bram van Wijk dit seizoen de O14 voor zijn rekening nemen.

De nu 39-jarige Nuenenaar Bram van Wijk is geen onbekende bij Helmond Sport, tussen 2009 en 2011 trainde hij de C2, D2 en E1. Voor die tijd was hij al jeugdtrainer bij vv Gemert en RKSV Nuenen, bij beide clubs tevens technisch coördinator en techniektrainer. Laatstgenoemde functie bekleedde hij later ook in de Russische Yuri Konoplev Academy (waar destijds ook Louis Coolen in dienst was) en Roda JC. Meer recent was hij werkzaam als Hoofd Opleidingen bij RKSV Nuenen en als docent bij de KNVB.

De ook als onderwijzer op een basisschool werkende Bram van Wijk is blij met zijn terugkeer naar Helmond Sport. “Aan mijn vorige periode heb ik goede herinneringen overgehouden. Daarnaast zie ik hier veel toekomstperspectief, mede gezien de unieke samenwerking met middelbare scholen. Ik hoop hier meerdere jaren aan bij te kunnen dragen".