Academy / 25 november 2021

Helmond Sport O16 heeft gisterenavond in een oefenwedstrijd met 2-2 gelijkgespeeld tegen Real Lunet O17. Dani Voigt (foto) tekende in Vught voor beide Helmondse treffers.

In de openingsfase moest Helmond Sport vooral wennen aan de fysiek sterke tegenstander. Gaandeweg lukte dat steeds beter, wat na twintig minuten spelen resulteerde in het eerste Helmondse gevaar. Stan Bouwens bracht vanaf rechts de bal voor op Dani Voigt die met twee kapbewegingen zowel de verdediger als de keeper van Real Lunet op het verkeerde been zette. Echter, de bal werd op wonderbaarlijke wijze nog van de lijn gehaald.

Waar Real Lunet gedurende de eerste helft met regelmaat gevaarlijk werd, kwam de 1-0 in de 27e minuut toch nog onverwacht aangezien de wedstrijd op dat moment aardig in balans was. Na wat kansen aan beide zijden werd Dani Voigt in de 40e min de diepte ingestuurd via Krijn Liefting en met een mooie passeerbeweging schoot de spits verdiend de 1-1 binnen.

De goed leidende scheidsrechter had besloten om in de eerste helft 45 minuten te spelen (i.p.v. 40) en net voor rust strafte Real Lunet een fout af met een bekeken schot in de hoek (2-1). Tijdens de rust werden er flink wat wissels doorgevoerd, maar met deze sterk gewijzigde samenstelling duurde het maar een paar seconden alvorens de gelijkmaker viel. Een fout van de keeper van Real Lunet werd door Dani Voigt direct afgestraft.
In het verdere verloop van de levendige tweede helft waren er aan beide kanten nog diverse kansen op de overwinning maar werd er niet meer gescoord, 2-2 was ook een terechte uitslag in deze nuttige oefenwedstrijd.

Opstelling Helmond Sport O16 (4-3-3 formatie):
Wessel Brugmans; Jayden Davelaar, Aassim Farah, Daan Raijmakers, Aimar Balic; Anouar Lemrini, Julian Geerts, Ties Mezenberg; Stan Bouwens, Dani Voigt, Krijn Liefting.
Ingevallen: Thijs Joosten, Tarik Essakkati, Cas Molenaar, Daan van der Linden, Merlijn Kuijpers, Khalid el Arnouki en Tijn Willems (keeper).