Academy / 18 december 2021

De koploper van de vijfde divisie Helmond Sport O16 nam het vanmiddag in een oefenduel op tegen de koploper van de vierde divisie FC Eindhoven O16. Deze derby werd in Eindhoven afgewerkt op een moeilijk bespeelbaar veld. In het begin van de wedstrijd viel er veel slordig balverlies aan Helmondse zijde te noteren, al werd dit gaandeweg de eerste helft minder. FC Eindhoven werd in deze periode een paar keer gevaarlijk maar keeper Tijn Willems hield zijn doel schoon. Het was echter Helmond Sport dat de score opende. Na een mooie individuele actie legde Khalid el Arnouki de bal vanaf de achterlijn terug op Krijn Liefting, zijn schot werd nog gepareerd door de keeper van FC Eindhoven echter in de rebound schoot Stan Bouwens in de 29e minuut de 0-1 binnen. Op een vrije trap van Khalid el Arnouki na vielen er tot aan de rust geen kansen meer te noteren.

In de tweede helft een ander spelbeeld, Helmond Sport was heer en meester. Kans op kans werd er gecreëerd, het duurde echter tot de 65e min voordat dit in score werd uitgedrukt. Veroorzaakt door vroeg storen, werd een fout in de Eindhovense defensie afgestraft door invaller Dani Voigt (foto). In het restant werd er niet meer gescoord waardoor de derby verdiend met 0-2 werd gewonnen door Helmond Sport.

Opstelling Helmond Sport O16 (4-3-3 formatie):
Tijn Willems; Jayden Davelaar, Aassim Farah, Daan Raijmakers, Aimar Balic; Merlijn Kuijpers, Cas Molenaar, Thijs Joosten; Stan Bouwens, Krijn Liefting, Khalid el Arnouki.
Ingevallen: Daan van der Linden, Anouar Lemrini, Tarik Essakkati, Dani Voigt, Julian Geerts, Stijn van Hoeck (O15) en Wessel Brugmans (keeper).