Academy / 04 oktober 2021

Helmond Sport O16 heeft vanavond in een oefenwedstrijd met 3-0 gewonnen van Gemert O17. Het team van Marc van de Ven begon goed aan de wedstrijd wat al in de derde minuut resulteerde in de openingstreffer. Ingeleid door een dieptepass van Anouar Lemrini op de opgekomen rechtsback Jayden Davelaar, werd diens voorzet door Krijn Liefting binnengetikt. De volgende kans na goed druk zetten op de keeper van Gemert werd gemist (bal werd overgeschoten), maar een minuut later was het wel raak. Een pass van Cas Molenaar wordt beheerst over de keeper gelobt door spits Dani Voigt (8’ ;2-0). 

In een verdere goede eerste helft met een hoge intensiteit en goede wedstrijdbeleving gaf Helmond Sport geen kansen weg, maar wist het zelf niet meer te scoren. Ook in de tweede helft werd Gemert nauwelijks gevaarlijk, mede door het goed druk zetten van Helmond Sport. Uit de diverse kansen die zelf werden gecreëerd, scoorde alleen Tarik Essakkati met een schot vanaf twintig meter (69’ ;3-0). 

Opstelling Helmond Sport O16 (4-3-3 formatie):
Tijn Willems; Jayden Davelaar, Aassim Farah, Daan Raijmakers, Aimar Balic; Ties Mezenberg, Cas Molenaar, Anouar Lemrini; Khalid el Arnouki, Dani Voigt, Krijn Liefting.
Ingevallen: Tarik Essakkati, Daan van der Linden en Wessel Brugmans (keeper).