Academy / 19 september 2020

Helmond Sport Onder14 deelt punten met FC Den Bosch (2-2)

Helmond Sport Onder14 heeft een zwaar bevochten punt gehaald tegen de leeftijdsgenoten van FC Den Bosch. Het team van Nyron Wau keek driekwart wedstrijd tegen een achterstand aan, maar kon in een spannende slotfase alsnog langszij komen.

O14_Kretschmer.jpg

Na een half uur spelen zag het er niet naar uit dat Helmond Sport nog een resultaat zou gaan behalen. De gasten waren na twintig spelen op voorsprong gekomen na een prima uitgevoerde aanval, en kregen een kleine tien minuten later nog een extra goal in de schoot geworpen. Een pass van middenvelder Merlijn Kuijpers werd niet begrepen door zijn eigen verdediging, met als gevolg dat de bal werd onderschept en meteen werd afgerond met een prima afstandsschot (29' ;0-2).

O14_Kuijpers.jpg

Dezelfde Merlijn Kuijpers had bij een 0-0 stand juist met een prima steekpass voor de eerste Helmondse doelkans gezorgd, Samet Pandal stuitte echter op de Bossche keeper. Laatstgenoemde hield ook voor de rust linksback Daan Kretschmer van scoren af met een goede redding.

O14_Captein.jpg

Na de hervatting had de Bossche doelman echter geen verweer tegen een prachtig genomen vrije trap van centrale verdediger Taeke Captein, vanaf de zijkant van het strafschopgebied viel de bal met een fraaie curve bij de tweede paal in het doel (55' ;1-2).
Deze Anschlusstreffer vormde de inleiding voor een spannend slot, waarin Helmond Sport duidelijk de overhand had. De ingevallen Tijn Landheer had een kans op de gelijkmaker, deze viel een paar minuten later alsnog toen aanvoerder Dayen Geerts in een scrimmage voor het laatste zetje zorgde (70' ;2-2). 

O14_Paolo.jpg

In de (bijzonder) lange blessuretijd zat er zelfs nog meer in. Rechtsback Bart van Gog kon de matchwinnaar worden, en deze kans had linksbuiten Arouna Fofana ook gekregen als hij niet ten onrechte was afgevlagd voor buitenspel. 
De Onder14 heeft nu vier punten uit drie wedstrijden. Zaterdag staat een uitwedstrijd in Breda tegen NAC op het programma.

O14_Landheer.jpg

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Daan van Gog ; Bart van Gog, Mees Rooijakkers, Taeke Captein, Daan Kretschmer ; Dayen Geerts, Mauro Gilsing, Merlijn Kuijpers ; Samet Pandal, Joep Kivits, Arouna Fofana.
Ingevallen: Julian Botterweck, Noa Paolo, Tijn Landheer en Alto Gjoka.