Academy / 12 september 2020

Helmond Sport Onder14 verliest bij VVV Venlo (2-0)

Helmond Sport Onder14 heeft geen vervolg kunnen geven aan de goede seizoenstart. Na de 4-1 zege op Fortuna Sittard van vorige week, bleef het team van Nyron Wau tegen VVV Venlo met 2-0 aan de verkeerde kant van de score.

Het was aan doelman Ward van Sleeuwen te danken dat de achterstand halverwege niet verder was opgelopen dan slechts één doelpunt. Helmond Sport begon namelijk zwak aan de wedstrijd, VVV was duidelijk de bovenliggende partij. Al binnen tien minuten kregen de Venlonaren drie doelkansen, even zovaak bracht Ward van Sleeuwen redding. Hij was echter kansloos toen hij in de dertiende minuut twee aanvallers op zich af zag komen (1-0).
Na twee wissels in de twintigste minuut kreeg HS wat meer grip op de gastheren, en kon het zonder verdere kleerscheuren de rust halen.

Na de hervatting was Helmond Sport zelfs duidelijk de betere ploeg maar liet het een viertal opgelegde kansen op de verdiende gelijkmaker onbenut. In de 68e minuut werd HS een penalty onthouden nadat Mauro Gilsing werd neergehaald in het strafschopgebied. In de daaropvolgende tegenaanval kregen de Limburgers een vrije trap die in de rebound werd verzilverd (2-0). Het zuivere, snelle en felle voetbal van na de rust werd dus niet beloond.
Helmond Sport Onder14 heeft nu drie punten uit twee wedstrijden. Volgende week staat een thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch op het programma.

Basis: Ward van Sleeuwen, Bart van Gog, Jesse Dortmans, Taeke Captein, Tijn Landheer, Alto Gjoka, Arouna Fofana, Merlijn Kuijpers, Julian Botterweck, Dayen Geerts, Noa Paolo.
Wissels: Daan Kretschmer, Mees Rooijakkers, Mauro Gilsing, Joep Kivits, Samet Pandal en Daan van Gog (keeper).