Academy / 05 september 2020

HS Onder15 verliest in doelpuntrijke wedstrijd van Volendam

Helmond Sport Onder15 had in FC Volendam een sterke tegenstander bij de opening van het seizoen. “Het andere Oranje” (vanmiddag in het zwart) was zowel fysiek als technisch onderlegd, maar verkeek zich in de beginfase op een vlijmscherp counterend Helmond Sport. De snelle rechtsbuiten Stan Bouwens (vorig seizoen uitkomend voor UNA) speelde hierin een belangrijke rol. Met twee vrijwel identieke goals bezorgde hij zijn team een comfortabele 2-0 voorsprong, dit in de resp. 7e en 22e minuut.

Het team van Marc van de Ven kon verder nog een paar speldenprikken uitdelen via spits Tarik Essakkati, maar bevond zich het grootste gedeelte van de eerste helft toch vooral op eigen helft. De Volendammers hadden al een paar opgelegde kansen gemist, toen ze na een half uur spelen een penalty mochten nemen. Centrale verdediger Aassim Farah had ten koste van deze straf (en een gele kaart) een zeker doelpunt verhinderd door hands te maken. Maar ook de penalty trof geen doel, nu was het de hand van keeper Tijn Willems (dat is wel conform de voetbalregels) die redding bracht.

Het bleek uitstel van executie, de onvermijdelijke tegentreffer viel vijf minuten voor rust. Vijf minuten na de hervatting kwamen de gasten al langszij, en weer tien minuten later op voorsprong. De wedstrijd leek beslist toen een kwartier voor tijd de 2-4 viel, maar Helmond Sport wist de spanning nog terug te brengen. Na goed doorzetten van Stan Bouwens kon invaller Djordie van de Wetering voor de 3-4 zorgen. Stan Bouwens had een paar minuten voor tijd zijn (met name voor de rust) prima optreden kunnen bekronen met de gelijkmaker, maar in plaats van 4-4 zou de eindstand in blessuretijd 3-5 worden.

Volgende week zaterdag wacht Helmond Sport O15 wederom een zware tegenstander, dan staat een uitwedstrijd tegen FC Utrecht op het programma.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Tijn Willems ; Jayden Davelaar, Aassim Farah, Khalid El Arnouki, Daan van der Linden ; Thijs Joosten, Julian Geerts, Anouar Lemrini ; Stan Bouwens, Tarik Essakkati, Cas Molenaar.
Ingevallen: Ties Mezenberg, Aimar Balic, Djordie van de Wetering en Daan Raijmakers.
Geel: Aassim Farah en Stan Bouwens.