Academy / 18 augustus 2022

Koen Coolen is dit seizoen de hoofdtrainer van Helmond Sport O13. De 23-jarige Mierlonaar volgt Glenda van Lieshout op die assistent-trainer van het eerste vrouwenelftal van Fortuna Sittard (Eredivisie!) is geworden.

Koen Coolen_1.JPG

Vorig seizoen was Koen Coolen assistent-trainer van de O15. In het oorspronkelijke plan zou hij dit seizoen assistent-trainer van de O13 worden en tevens Coördinator Jeugdplan. Het (late) vertrek van Glenda van Lieshout zorgde echter voor een plotselinge vacature in de functie van hoofdtrainer. Koen Coolen greep deze kans met beide handen aan: "Geweldig dat ik al op deze jonge leeftijd kan doorstromen naar deze positie. Ik heb de Academy ook altijd al gezien als een omgeving waarin niet alleen een fijne sfeer hangt, maar waar je jezelf op een professionele wijze kunt ontwikkelen. Niet alleen ben ik daarvoor mijn hoofdtrainer van de O15 van vorig seizoen Ronald Hikspoors dankbaar, ook Hoofd Jeugdopleidingen Nyron Wau, Hoofd Voetbalzaken Marc van de Ven en niet in de laatste plaats mijn collega-trainer Bram van Wijk (O14) die me onmiddelijk alle hulp aanbood bij deze stap."

De zelf nog (weliswaar op bescheiden niveau bij Mifano) actieve voetballer Koen Coolen heeft overigens nog ambities genoeg. "Het is nog maar een goede twee jaar geleden dat ik de jeugd van Mifano trainde, maar ik ga nu al voor mijn kans om voor langere tijd bij Helmond Sport in dienst te blijven, het liefst full-time. Verder wil ik zo vlug als mogelijk het UEFA B diploma halen".   

Zakaria_Essanoussi.jpg

Ex-Rood Wit'62 jeugdspeler Zakariya Essanoussi was de laatste die de overstap naar Helmond Sport O13 maakte.

Zaterdag 27 augustus begint voor Koen Coolen het echte werk, de O13 treft in de beker met Sparta Rotterdam niet de minste tegenstander. De selectie bestaat uit (tussen haakjes de vereniging waar de desbetreffende speler in afgelopen seizoen voor uitkwam): Cas Kuijpers (Gemert), Cas Houtsma (Mifano), Jin Coolen (Stiphout Vooruit), Marwan Sabbar (NWC), Dennis Stosic (Deurne), Rayhan Adegoke (Nuenen), Just van Ganzenwinkel (Brandevoort), Thijs Gramser (Sparta ’25), Mads de Graaf (Geldrop), Roan van Maasakkers (Nuenen), Finn de Kock (De Braak), Jasper van Hees (De Braak), Berkay Yelaldi (Nuenen), Jelle Neele (Mifano), Mila Deelen (Mierlo-Hout), Lucas van der Linden (UNA), Luuk Lammers (De Braak) en Zakariya Essanoussi (PSV).

Koen Coolen wordt dit seizoen geassisteerd door Toon van Lierop (afkomstig van ZSV, hij neemt ook de rol van elftalbegeleider voor zijn rekening) en Kaj van Lierop (stagiaire).