Academy / 22 augustus 2020

Marc van de Ven nieuwe jeugdtrainer Onder15

Marc van de Ven wordt de trainer van het nieuwe Helmond Sport O15 team. De 43-jarige Udenaar is geen vreemde in het SolarUnie Stadion, de afgelopen twee seizoenen trainde (en coördineerde) hij in Helmond al elfjarige talenten in het kader van het zgn. PSV-fundament. Bij de Eindhovenaren was hij tevens trainer van PSV O11, PSV O12, PSV O16 (assistent) en PSV O17 (assistent). Ook was hij werkzaam bij de jeugdopleiding van FC Den Bosch (Brabant United).

Van de Ven is tevens werkzaam in het senioren amateurvoetbal. Momenteel is hij hoofdtrainer van derde klasse amateur Boekel Sport, en voorheen presteerde hij eveneens prima met Venhorst en Heeswijk. Hoofd Opleidingen Nick Bronzwaer kent Van de Ven uit het verleden ook nog als KNVB-coach voor elf-, twaalf- en dertienjarigen. "Met Marc van de Ven hebben we een trainer aangetrokken die weet wat er nodig om jeugdige talenten door te laten breken richting het betaalde voetbal. De jeugdopleiding van Helmond Sport heeft zich tot doel gesteld om de kweekvijver te worden voor de eerste selectie, dus hierbij kunnen we zijn ruime ervaring prima gebruiken."

De trainersstaf in de jeugdopleiding is hiermee compleet, in een eerder stadium waren al Glenda van Lieshout (O13) en Nyron Wau (O14) aangesteld.