Academy / 28 mei 2022

Helmond Sport O14 heeft de zevende plaats behaald in het driedaagse Deense toernooi om de Nørhalne cup. Het team van Bram van Wijk speelde samen met vijftien andere teams in de Elitegroep, en kwam vooral op de openingsdag tot prima resultaten.

De eerste wedstrijd tegen het Deense Vendsyssel eindigde in een 1-1 gelijkspel (doelpunt Rayen van Bree Yahia, door de twee daaropvolgende zeges werd de poule gewonnen!
Het Zweedse IFK Stocksund werd met 3-2 verslagen (goals van Tijn van Deurzen, Julian van de Goor en Faas Hunnekens), van het sterke Deense Vejle BK (het eerste team speelt in de hoogste divisie in Denemarken) met 3-1 door treffers van Yassin El Kadmiri en tweemaal Jaden Janssen.

In de kwartfinale werd echter met 0-3 verloren van het Deense Holbæk B&I (de latere finalist), waarna er gespeeld moest worden om de plaatsen vijf tot en met acht. Door een nederlaag tegen Vejle BK (0-2) en een 3-2 zege op het Deense Hobro IK (goals van Tijn van Deurzen en tweemaal Yassin El Kadmiri) kwam de zevende plaats tot stand. Het toernooi werd gewonnen door het Zweedse IFK Göteborg.