Academy / 18 januari 2023

Helmond Sport O16 heeft gisteren in een oefenduel met 4-3 gewonnen van PSV, de Eindhovenaren traden aan met een mix van O16 en 015 spelers. De toeschouwers die de kou hadden getrotseerd, werden binnen een paar minuten opgewarmd met maar liefst drie treffers. Alto Gjoka opende de score op aangeven van Merlijn Kuijpers (2’ ;1-0), maar een Eindhovense vrije trap net buiten het strafschopgebied leverde onmiddellijk daarna de gelijkmaker op (3’ ;1-1).
Die gelijke stand hield ook maar even stand, want Merlijn Kuijpers (op bovenstaande foto) wist zijn dribbel op een fraaie wijze af te ronden (4’ ;2-1).
Een minuut later had eigenlijk de volgende treffer moeten vallen, maar Alto Gjoka miste het doel van heel dichtbij. Ook in het vervolg van de eerste helft bleef Helmond Sport de betere ploeg. Daan Kretschmer was dichtbij de 3-1 op een goede voorzet van Noah Paolo, Julian Botterweck zag zijn schot vanaf enkele meters van het doel via de onderkant van de lat weer terug het veld inkeren.

Goals vielen er pas weer na de hervatting. Twee minuten na de Eindhovense gelijkmaker kreeg Helmond Sport een penalty wegens hands. Taeke Captein bracht Helmond Sport weer op voorsprong vanaf de strafschopstip (14’ ;3-2). Tien minuten later kreeg de O16 wederom een strafschop nadat de doorgebroken Noah Paolo door de PSV-keeper was neergelegd. Noah Paolo ging vervolgens zelf achter de bal staan, maar joeg zijn strafschop over het doel heen.

Nadat de Eindhovenaren voor de derde keer langszij waren gekomen, zou een stagespeler Helmond Sport aan de overwinning helpen. Luca scoorde uit de rebound nadat Merlijn Kuijpers tegen de paal had geschoten (76’ ;4-3).