Academy / 13 mei 2023

Helmond Sport Onder-18 is vanavond kampioen geworden in de Vijfde Divisie, na de 5-2 zege op het Bussumse BFC is het team van Antal Tooten met nog een speelronde te gaan al niet meer in te halen door de concurrentie.

O18_Opkomst.jpg

O18_Lineup.jpg
Selectiefoto voorafgaand aan de wedstrijd.

O18_Staf.jpgDe Helmondse bank met van links naar rechts Antal Tooten, Ruud Kaiser, Ronald Hikspoors en Kevin Geerts. 

Ondersteund door de aanwezigheid van enkele honderden supporters kreeg de O18 al binnen vijf minuten twee kansen op de openingstreffer. In beide situaties kwam de voorzet van Stan Bouwens, de eerste kans werd gemist door linksbuiten Owen Johnson, de tweede door spits Dani Voigt.

O18_Johnson_kopbal.jpg

Owen Johnson kan de bal met het hoofd niet de juiste richting geven.

Het waren echter de gasten die de score verrassend openden. Keeper Wessel Brugmans ging onder de bal door bij een vrije trap, waarna hij werd gepasseerd door een kopbal (7’ ;0-1).

O18_Farah.jpgCentrale verdediger Aassim Farah.

Na een wat nerveuze fase van Helmondse zijde was het Tarik Essakkati die de O18 over het dode punt heen hielp, na een prima actie rondde hij zelf af (17’ ;1-1). Elf minuten later (ondertussen hadden Owen Johnson en Dani Voigt al de kans op de 2-1 laten liggen) deed hij dat nog een dunnetjes over, ook deze treffer kon volledig op het conto worden geschreven van de beste man op het veld (28’ ;2-1).

O18_2-0.jpgDe tweede treffer van Tarik Essakkati!!

Met nog een gemiste kans voor Dani Voigt en een bal op de lat afkomstig van de voet van Stan Bouwens werd de rust bereikt. Kort na de hervatting zou een enorme dekkingsfout aan Helmondse zijde resulteren in de onverwachte gelijkmaker van de gasten (49’ ;2-2).

O18_Bouwens.jpgStan Bouwens wordt zwaar op de huid gezeten.

Ook in de derde Helmondse treffer had Tarik Essakkati zijn aandeel, zijn voorzet kon bij de tweede paal eenvoudig worden binnengelopen door Stan Bouwens (67’ ;3-2). 

O18_3-2.jpg

Vreugde bij de 3-2!

Een redding van doelman Wessel Brugmans voorkwam een nieuwe gelijkmaker, waarna een minuut later de wedstrijd werd beslist. Een voorzet van (opnieuw) Tarik Essakkati werd door Dani Voigt afgerond (79’ ;4-2).

O18_4-2.jpgDani Voigt heeft zijn treffer te pakken (4-2).

Nadat Julian Geerts twee kansen had gemist zorgde hij in de slotminuut in de rebound van een schot van invaller Noah Paolo (eerder op de dag nog uitkomend voor de O16) voor de fraaie eindcijfers (90' ;5-2). Het was de elfde(!) zege op rij van de O18 dat volgend seizoen in de Vierde Divisie (daarin treft het ook andere BVO’s) gaat uitkomen.

O18_5-2.jpg
Julian Geerts (met rugnr. 10) tikt de 5-2 binnen.
 

O18_Juich2.jpgDe titel is een feit!!

O18_Overhandiging_schaal.jpg
Aanvoerder Lars Zonneveld krijgt de schaal uitgereikt door Manon Pijnenburg van jeugd-hoofdsponsor AAE.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Wessel Brugmans; Anouar Lemrini, Lars Zonneveld, Aassim Farah, Daan van der Linden (81’ Daan Raijmakers); Khalid El Arnouki (84’ Merlijn Kuijpers), Julian Geerts, Tarik Essakkati; Stan Bouwens (84’ Thijs Joosten), Dani Voigt (81’ Noah Paolo), Owen Johnson (62’ Cas Molenaar).
Geel/Rood: Geen
Op de bank en niet ingevallen: Tijn Willems (keeper).
Afwezig: Krijn Liefting, Jayden Davelaar (beide geblesseerd) en Ayoub Lyarnazi (ziek).

O18_Bierdouche.jpgDe onvermijdelijke douche voor de trainer!