Academy / 17 mei 2023

Helmond Sport O18 heeft vanavond de districtsbeker (Zuid I en II) gewonnen, in Goirle werd het plaatselijke VOAB O19 met 0-2 verslagen.

Waar het team van Antal Tooten in de voorafgaande ronden de tegenstander volledig de wil oplegde, was daar op het bijzonder sfeervolle Sportpark van den Wildenberg geen sprake van. Wellicht dat de voor jeugdvoetbal ongekende entourage van bijna duizend(!) toeschouwers wat extra spanning meebracht, want enkele spelers aan Helmondse zijde bleven duidelijk onder hun normale niveau. In de eerste helft had Tarik Essakkati daar in ieder geval geen last van, in het merendeel van de geslaagde Helmondse aanvallen had hij een aandeel. Zo gaf hij de assist bij de openingstreffer, Stan Bouwens kon vrij voor doel afronden (20’ ;0-1).  Het was de inleiding voor de beste fase van de O18, die tien minuten later via Dani Voigt de kans op de 0-2 had. Laatstgenoemde zou de tweede Helmondse treffer vijf minuten voor rust alsnog op zijn naam brengen; de voorafgaande pass van Tarik Essakkati was fraai, de afronding van Dani Voigt zeker niet minder (40’ ;0-2).

Vlak voor de rust liet de thuisclub een grote kans op de aansluitingstreffer liggen, en dat zou zich onmiddellijk na de hervatting herhalen. Daarna kreeg Tarik Essakkati tweemaal op de counter de gelegenheid om de wedstrijd in het slot te gooien, maar liet dat na. Daarna zette de thuisclub er nog een paar tandjes bij, met als gevolg dat Helmond Sport regelmatig met de rug tegen de muur stond. Doelman Wessel Brugmans kwam een paar keer met de schrik vrij, redde zelf nog een keer met een kopbal, maar hield uiteindelijk zijn doel schoon.

Zodoende konden spelers en staf na afloop de (overigens niet erg groot uitgevallen) beker in ontvangst nemen. Het was de tweede prijs in vijf dagen tijd, na het kampioenschap van afgelopen zaterdag. Trainer Antal Tooten, na dit seizoen vertrekkend naar Willem II O17, keek dan ook erg tevreden terug op deze avond: “Een topambiance om een prijs te winnen, de complimenten gaan dan ook zeker uit naar het organiserende VOAB. Ook de energie die hun ploeg in deze wedstrijd stopte was iets aparts. In de eerste helft hebben we nog redelijk gespeeld, net na rust had Tarik de wedstrijd voor ons kunnen beslissen. We lieten de tegenstander zodoende in leven, die het ons vervolgens erg moeilijk maakte met hun opportunistische spel, maar uiteindelijk hebben we verdiend de beker gewonnen. Prachtig dat we de 'dubbel' hebben gehaald, dat komt toch niet vaak voor”.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Wessel Brugmans; Anouar Lemrini, Lars Zonneveld, Aassim Farah, Daan van der Linden; Khalid El Arnouki (90’+3 Ayoub Lyarnazi), Cas Molenaar (82’ Thijs Joosten), Julian Geerts; Stan Bouwens, Dani Voigt (85’ Owen Johnson), Tarik Essakkati.
Geel/Rood: Geen.
Op de bank en niet ingevallen: Daan Kretschmer, Daan Raijmakers, Krijn Liefting en Ward van Sleeuwen (keeper)
Geblesseerd: Tijn Willems (keeper) en Jayden Davelaar.