Academy / 13 september 2022

Helmond Sport O18 heeft vanavond een oefenduel tegen VVV-Venlo O18 gewonnen, het team van trainer Antal Tooten (foto) won op het jeugdcomplex van de Venlonaren met 0-1.

In de eerste helft was Helmond Sport duidelijk de bovenliggende partij. Krijn Liefting, Lars Zonneveld en Stan Bouwens waren al in een kansrijke positie gekomen, toen vlak voor rust de openingstreffer viel. Na een kort genomen corner rondde de mee naar voren gekomen centrale verdediger Lars Zonneveld de voorzet van Khalid el Arnouki af (42’ ;0-1).

Achterin gaf Helmond Sport nauwelijks iets weg, wat ook te maken kan hebben met de tactiek dat er bij balbezit van de tegenpartij ver op eigen helft werd ingezakt. Het enige wapenfeit van de thuisclub voor rust was een schot van buiten het strafschopgebied dat op de paal belandde.

Na de hervatting werd het aan Helmondse zijde iets minder solide. Met veel wissels in de ploeg vielen er af en toe kleine openingen in de opgetrokken ‘handbalverdediging’. De koploper van de vierde divisie (VVV-Venlo speelt een klasse hoger dan Helmond Sport) slaagde er echter niet in om langszij te komen, ook door een belangrijke redding in de slotfase van de ingevallen keeper Tijn Willems.

Opstelling Helmond Sport O18 (4-3-3 formatie):
Wessel Brugmans; Jayden Davelaar, Lars Zonneveld, Aassim Farah, Daan Raijmakers; Thijs Joosten, Tarik Essakkati, Khalid el Arnouki, Stan Bouwens, Dani Voigt , Krijn Liefting.