Academy / 12 september 2020

Overtuigende zege HS Onder13 tegen Fortuna Sittard (4-1)

Helmond Sport Onder13 heeft een overtuigende zege geboekt op de leeftijdsgenoten van Fortuna Sittard. Na de rust liep het team van Glenda van Lieshout uit naar een fraaie 4-1 eindstand.

O13_Fortuna5.jpg

In de eerste helft was er van een dergelijk krachtsverschil nog nauwelijks sprake. Helmond Sport kreeg weliswaar binnen twee minuten spelen al via Yassin El Kadmiri een kans op de openingstreffer, maar daar stond tegenover dat de gasten zeven minuten later de bal buiten bereik van keeper Finn Smulders op de paal plaatsten.

O13_Fortuna6.jpg

Jaden Janssen zou de wedstrijd openbreken door de doelman van Fortuna Sittard (die net zoveel buiten als binnen zijn strafschopgebied te vinden was) te omspelen en de bal in het lege doel te schuiven (17’ ;1-0). In het restant van de eerste helft (die tot verrassing van de scheidsrechter 35 minuten duurde i.p.v. 30) hielden beide ploegen elkaar volledig in evenwicht, opwindende momenten waren in deze periode zeldzaam in het zonovergoten SolarUnie Stadion.

O13_Fortuna3.jpg

Na de hervatting kantelde de wedstrijd overduidelijk in Helmonds voordeel. Binnen vier minuten hadden zowel Jaden Janssen als Julian van de Goor de voorsprong al kunnen verdubbelen. Een minuut later viel de tweede treffer alsnog, een vrije trap werd door Chevez Sedoeboen prachtig over de muur in de kruising gekruld (40’ ;2-0).

O13_Fortuna7.jpg

Daarna raakte spits Julian van de Goor de paal, om vervolgens in de rebound voor een leeg doel over te schieten. De linksbenige rechtsbuiten Jaden Janssen liet binnen een tel twee kansen liggen om te scoren, maar deed dat even later alsnog. Met een fraaie trap over bijna dertig meter wist hij de wederom (veel te) ver uit zijn doel staande Fortuna keeper te passeren (64’ ;3-0).

O13_Fortuna4.jpg

Nadat de ingevallen Helmond Sport doelman Marcus van der Wielen teveel risico had genomen bij het uitspelen van een Fortunees (66’ ;3-1), zorgde Yassin El Kadmiri indirect voor het slotakkoord. Zijn corner werd door de Fortuna doelman in eigen doel gewerkt (70’ +2; 4-1).

foto_O13_Fortuna1.jpg

Helmond Sport Onder13 heeft nu drie punten uit twee wedstrijden. Volgende week staat een uitwedstrijd bij FC Den Bosch op het programma.

O13_Fortuna9.jpg

Opstelling Helmond Sport O13 (4-3-3 formatie):
Finn Smulders ; Keano Kuijpers, Noah Schijven, Glenn van Dijen, Kaan Eşilçimen (aanv.) ; Sid van Hoof, Abdoul Samad Seydou, Yassin El Kadmiri ; Jaden Janssen, Julian van de Goor, Berk Budak.
Ingevallen: Chevez Sedoeboen, Faas Hunnekens en Marcus van der Wielen (keeper).
Geel/Rood: Geen.

O13_Fortuna8.jpg