Academy / 12 juni 2021

Net zoals vorige week wonnen alle jeugdteams uit de Academy hun oefenwedstrijden. Op de foto matchwinnaar Tarik Essakkati uit de O15.

Helmond Sport O14 – Fortuna Sittard O14  2-0

Helmond Sport O14 boekte een zeer overtuigende zege op de leeftijdsgenoten van Fortuna Sittard. Bij het team van Nyron Wau viel vooral linksbuiten Stijn van Hoeck op. Deze snelle aanvaller was afgelopen seizoen nog lid van sv Brandevoort, maar gaat volgend seizoen de Academy versterken. De nu nog ‘gastspeler’ tekende in deze door Helmond Sport gedomineerde wedstrijd voor de eerste twee doelkansen, en daar zouden er nog heel wat bijkomen. Zo zag aanvoerder Taeke Captein zijn kopbal uit een corner op de lat belanden, het krachtsverschil zou pas na de rust in de score tot uitdrukking worden gebracht.

Deze openingstreffer kwam wel met enig fortuin tot stand, een kopbal van Miguel Gasparinho (ook een aanwinst voor komend seizoen, afgelopen jaar lid van sv De Braak) werd via een verdediger van Fortuna zodanig van richting veranderd dat deze onhoudbaar in het doel ging (43’ ;1-0). Nadat Taeke Captein wederom de lat had geraakt (deze keer na een inzet met de voet vanaf tien meter) en Noah Paolo een grote kans had gemist, kreeg Stijn van Hoeck de treffer waar hij recht op had. Hieraan ging wel een fout van de keeper van Fortuna aan vooraf (liet de bal van zijn voet springen), maar de 2-0 was daarom niet minder onverdiend. De eindstand had nog hoger kunnen uitvallen als spits Noah Paolo vanaf elf meter een door hem zelf verdiende strafschop had benut.

Opstelling Helmond Sport O14 (4-3-3 formatie):
Ward van Sleeuwen; Bart van Gog, Jesse Dortmans, Taeke Captein, Daan Kretschmer ; Alto Gjoka, Merlijn Kuijpers, Cheick Arouna Fofana ; Thijmen van der Vliet, Noah Paolo, Stijn van Hoeck.
Ingevallen: Miguel Gasparinho, Julian Botterweck, Mees Rooijakkers, Joep Kivits, Samet Pandel en Daan van Gog (keeper).

Helmond Sport O15 – Fortuna Sittard O15  1-0

Ook de O15 mocht het opnemen tegen hun leeftijdsgenoten van Fortuna Sittard. Helmond Sport voor rust had een licht overwicht, Dani Voigt zorgde voor het meeste doelgevaar. Deze linksbuiten maakt komende zomer de overstap van Bruheze (waar hij al was doorgeschoven naar de Onder17) naar Helmond Sport.
Na de rust was spits Julian Geerts dicht bij de openingstreffer (zijn kopbal ging net naast), de verdiende voorsprong kwam even later door invaller Tarik Essakkati. Omdat de tweede treffer uitbleef (ook daar had Julian Geerts de mogelijkheid toe), kwam er nog een spannende slotfase maar in de 1-0 stand kwam geen verandering meer.

Opstelling Helmond Sport O15 (4-3-3 formatie):
Wessel Brugmans; Jayden Davelaar, Aassim Farah, Daan Raijmakers, Daan van der Linden; Ties Mezenberg, Anouar Lemrini, Khalid el Arnouki ; Aimar Balic, Julian Geerts, Dani Voigt.
Ingevallen: Stan Bouwens, Tarik Essakkatti, Krijn Liefting, Merlijn Kuijpers en Tijn Willems (keeper).

Nuenen O14 - Helmond Sport O13  1-4

Het team van Glenda van Lieshout boekte een ruime zege tegen deze een jaar oudere tegenstander. De goals kwamen op naam van Berk Budak, Chevez Sedoeboen en tweemaal Tijn van Deurzen.