Academy / 20 mei 2022

Voor de jeugdteams van Helmond Sport staat a.s. zaterdag de laatste competitieronde op het programma, vooral bij de O14 en O15 zijn de belangen erg groot.

De O14 heeft nog kans op het kampioenschap, lees hier meer over in https://www.helmondsport.nl/academy/nieuws/o14-heeft-nog-kans-op-kampioenschap-zaterdag-uit-tegen-roda-jc
Eerder deze week oefende het team van Bram van Wijk nog tegen Best Vooruit O15. Door treffers van Sid van Hoof, Chevez Sedoeboen, Julian van de Goor, Yassin El Kadmiri, Berk Budak, Elvi Zimuangana werd het 6-3, een goede generale voor de kampioenswedstijd tegen Roda JC.

De O15 vecht tegen degradatie, het team van Ronald Hikspoors staat laatste in de ranglijst. Zaterdag om een uur is in het SolarUnie Stadion de confrontatie met mededegradatiekandidaat Alphense Boys. Ook de O15 oefende deze week nog, tegen het Belgische Lommel SK werd met 1-2 verloren, de Helmondse treffer kwam op naam van Merlijn Kuijpers.
De stand onderaan in de tweede divisie (halve competitie met acht teams):
5. De Graafschap 6-7 (+2).
6. Alphense Boys 6-7 (-7).
7. De Spartaan ’20 6-5 (0).
8. Helmond Sport 6-4 (-14).

De O16 heeft nog een puur theoretische kans op het kampioenschap. Zaterdag (aanvang 15:15 uur in het SolarUnie Stadion) moet er dan gewonnen worden van TOGB uit Berkel en Rodenrijs, en tevens dient koploper Roda JC zijn twee resterende wedstrijden te verliezen.
De stand aan kop in de vierde divisie (halve competitie met acht teams):
1. Roda JC 5-15 (+25).
2. Helmond Sport 6-13 (+16).
3. DHC 6-9 (-1).

De O13 sluit de competitie af in Zwolle. Tegenstander PEC is de koploper in de derde divisie, en is bij een zege zeker van het kampioenschap. Het team van Glenda van Lieshout verlaat bij een zege de onderste plaats.