Academy / 27 oktober 2022

De jeugdteams van Helmond Sport zijn halverwege de najaarscompetitie aangeland. Na de korte onderbreking als gevolg van de herfstvakantie, is er a.s. zaterdag weer een volledig programma.

De O18 kan tegen PVCV zaterdag revanche nemen voor de eerder in deze competitie geleden 1-0 uitnederlaag. Om 17:30 uur is de aftrap tegen deze club uit Vleuten die vierde staat in de ranglijst. Het team van Antal Tooten staat tweede op drie punten achterstand van koploper Fortuna Sittard.

De O16 staat ook op de tweede plaats, maar heeft wel evenveel punten als koploper Excelsior. Het doelsaldo van het team van Ruwin Verwoert is evenwel negen goals minder. Op bezoek bij tegenstander Hoofddorp, de nummer drie op de ranglijst, zou een herhaling van de score in de thuiswedstijd (5-0 winst) bijzonder welkom zijn.

De O15 kende een goede start in de zware Tweede Divisie, maar na twee nederlagen op rij is het team van Charles Kazlauskas gezakt naar plek zes. Dit is net boven de beruchte streep (degradatie), hopelijk levert de thuiswedstrijd tegen FC Twente/Heracles (aanvang 15:00 uur) een resultaat op.

Voor de O14 staat een uitwedstrijd tegen Jong PSV op het programma. De Eindhovenaren staan derde, het team van Bram van Wijk zevende.

De O13 verloor gisteravond in het verre Vlissingen de inhaalwedstrijd tegen JVOZ nipt met 1-0. Zaterdagmiddag wacht om 13:00 uur in het GS Staalwerken Stadion een zware opgave, dan komt de ongeslagen koploper De Spartaan’20 op bezoek.