Academy / 02 november 2022

De jeugdteams van Helmond Sport zijn inmiddels aangeland bij speelronde negen, oftewel er zijn nog zes wedstrijden voor de boeg in de najaarscompetitie.

De O18 is samen met Fortuna Sittard in de race om het kampioenschap in de Vijfde Divisie, het team van Antal Tooten heeft een punt minder dan de Limburgers. Zaterdag is hekkensluiter De Meern de tegenstander, de eerder dit seizoen gespeelde thuiswedstrijd eindigde in een magere 2-1 zege.

De O16 zag de kampioenskansen na de 2-1 nederlaag afgelopen zaterdag in Hoofddorp reduceren. De achterstand op koploper Excelsior bedraagt nu drie punten waarbij het doelsaldo van de Rotterdammers ook nog aanmerkelijk beter is. A.s. zaterdag staat om 15:00 uur in het GS Staalwerken Stadion de ontmoeting met MVV op het programma, eerder dit seizoen werd in Maastricht met 1-4 gewonnen.
Gisteren verloor de O16 (met drie stagespelers) een oefenduel van UDI'19 O17 met 1-3, de enige Helmondse treffer kwam op naam van Stijn van Hoeck. 

Na drie nederlagen op rij is de O15 in een degradatiestrijd beland. Het team van Charles Kazlauskas staat nu zesde, de nummers zeven en acht degraderen uit deze sterk bezette Tweede Divisie. De wedstrijd van a.s. zaterdag uit tegen hekkensluiter FC Den Bosch is dus van cruciaal belang.

Voor de O14 staat er, net zoals de O16, een thuiswedstrijd tegen MVV op het programma. Tegen de Maastrichtenaren werd dit seizoen al tweemaal gewonnen, zowel voor de beker (2-4) als voor de competitie (1-2). Aanvang van dit duel tussen de nummers voorlaatst en laatst is om 13:00 uur.

De O13 maakt de verre reis naar Den Haag om aldaar aan te treden tegen Quick, het thuisduel in september ging met 0-2 verloren. Ook hier is sprake van een duel tussen de nummers voorlaatst en laatst.