Academy / 11 mei 2023

Behalve de kampioenswedstrijd van de O18 (lees hierover meer in https://www.helmondsport.nl/academy/nieuws/o18-kan-zaterdag-kampioen-worden) zijn er nog twee andere jeugdteams die zaterdag thuis spelen.

De O15 ontvangt om 15:00 uur het Rotterdamse Spartaan'20. Het team van Charles Kazlauskas (vijfde op de ranglijst) heeft aan een punt genoeg om zich te handhaven in de Tweede Divisie. Eerder deze competitie ging de uitwedstrijd in Rotterdam tegen de nummer vier van de ranglijst met 2-1 verloren.

De O13 bijt de spits af in het GS Staalwerken Stadion, om 13:00 uur is de aftrap van de ontmoeting met Quick. Eerder deze competitie werd in Den Haag met 1-0 verloren.

De O16 reist af naar Geleen voor de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Het team van Ruwin Verwoert staat tweede op de ranglijst en heeft nog een kans op het kampioenschap in de Vierde Divisie. Puntverlies bij de nummer vijf op de ranglijst kan de O16 zich echter niet veroorloven. Waar alle zes de thuiswedstrijden deze voorjaarscompetitie werden gewonnen, blijft de score van zeven punten uit zes uitwedstrijden daar ver bij achter. 

De stand aan kop (comp. over 14 wedstrijden):
1. FC Eindhoven 12-26.
2. Helmond Sport 12-25.
3. FC Dordrecht 12-19.