Academy / 24 mei 2023

Voor de jeugdteams van Helmond Sport staat a.s. zaterdag de laatste competitieronde op het programma, met uitzondering van de O18 dat de competitie al als kampioen heeft afgesloten. Er kan echter nog een tweede kampioenschap volgen…

De O16 leeft tussen hoop en vrees. Bij winst op FC Dordrecht kan het team van Ruwin Verwoert de titel veroveren in de Vierde Divisie, maar dan moet de huidige koploper FC Eindhoven wel verliezen bij nummer drie PVCV. Saillant detail, de wedstrijd van de O16 in het GS Staalwerken Stadion begint om 15:00 uur, concurrent FC Eindhoven trapt al een uur eerder af. De O16 won deze voorjaarscompetitie overigens alle zes thuiswedstrijden. In de zeven uitwedstrijden werden slechts acht punten gehaald, in en tegen Dordrecht werd het 1-1.

Stand aan kop (comp. over 14 wedstrijden):
1. FC Eindhoven 13-29 (+21).
2. Helmond Sport 13-26 (+27).
3. PVCV 13-22.

De O15 heeft zich keurig gehandhaafd in de sterk bezette Tweede Divisie. Afhankelijk van het resultaat van de uitwedstrijd bij de Alphense Boys gaat het team van Charles Kazlauskas als vierde, vijfde of zesde eindigen. Eerder dit seizoen eindigde de thuiswedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

De O14 ontvangt in het GS Staalwerken Stadion om 11:00 uur Roda JC. Ongeacht het resultaat tegen deze nummer voorlaatst van de ranglijst, gaat het team van Bram van Wijk op de tweede plaats eindigen in de Derde Divisie. Eerder dit seizoen werd er in Kerkrade met 0-3 gewonnen.

De O13, vijfde in de Vijfde Divisie, reist naar Doetinchem voor de afsluiting van de competitie. Tegenstander De Graafschap staat zesde en kan bij een (onverhoopte) zege het team van Koen Coolen nog inhalen op de ranglijst. Eerder in het seizoen won de O13 met 2-1 van de Superboeren.