Academy / 04 oktober 2022

Helmond Sport O16 heeft vanavond in een oefenduel een overtuigende 6-1 zege geboekt op Gemert O17. Bij de rust was het al 3-0 voor de formatie van trainer Ruwin Verwoert.

De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van testspeler Pablo van Tilburg, de spits van Stiphout Vooruit zag zijn inzet gekeerd door de Gemert-keeper. Laatstgenoemde werd even later gepasseerd na een prachtige actie van Noah Paolo (14’ ;1-0), die op de voor hem ongebruikelijke positie van rechtsbuiten speelde. Dat belette hem niet om ook een belangrijke rol te spelen bij de tweede treffer, na zijn prima assist kon Miquel Gasparinho afronden (28’ ;2-0).
Ondertussen had Pablo van Tilburg nog de paal geraakt bij een kopbal van dichtbij, deze testspeler tekende voor de assist bij de volgende goal. Stijn van Hoeck vond daarop de verre hoek (30’ ;3-0).

Nog voor de thee konden dezelfde Stijn van Hoeck, Pablo van Tilburg en Noah Paolo (foto) de score verder opvoeren. Na de hervatting kwamen de gasten wat beter in hun spel, centrale verdediger en aanvoerder van de zwart-witten Sem Postma bracht dit met een kopbal uit een corner tot uitdrukking in de stand (62’ ;3-1).

In de slotfase moesten de gasten echter nog in een mum van tijd drie goals incasseren. De net weer in het veld teruggekeerde Miquel Gasparinho (na een uur spelen was hij al gewisseld) vond als eerste het net (75’ ;4-1), waarna een ‘echte’ invaller voor de laatste twee treffers zorgde. Nadat Noah Paolo was neergelegd in het strafschopgebied, schoot Taeke Captein de toegekende penalty in de kruising (77’ ;5-1). Uit een voorzet van Stijn van Hoeck zorgde Taeke Captein met een kopbal voor de eindstand (78’ ;6-1), in blessuretijd liet hij overigens nog een opgelegde kans op een supersnelle hattrick liggen.

Opstelling Helmond Sport O16 (4-3-3 formatie):
Ward van Sleeuwen; Jesse van Gerwen, Dayen Geerts, Rayen van Bree, Daan Kretschmer; Miquel Gasparinho, Alto Gjoka, Merlijn Kuijpers; Noah Paolo, Pablo van Tilburg, Stijn van Hoeck.
Ingevallen: Joep Kivits, Taeke Captein, Tijn Landheer, Thijmen van der Vliet en Marcus van der Wielen (keeper).