Academy / 29 augustus 2020

Ruime zege voor HS Onder13 

Na een goede voorbereiding speelde Helmond Sport 013 vandaag zijn eerste bekerwedstrijd. De wedstrijd tegen Excelsior werd overtuigend gewonnen met 6-1.

In een wat rommelige openingsfase krijgt Helmond Sport na vier minuten de kans om de voorsprong op het scorebord te zetten, Jaden Janssen faalt niet. Even later is het Faas Hunnekens die de bal knap verovert om vervolgens een demarrage te starten richting het doel van de bezoekers. Hij houdt in de eindfase het overzicht waardoor Jaden Janssen zijn tweede doelpunt van de dag op het scorebord kan zetten. Een paar minuten voor rust scoort Excelsior wat onverwachts de 2-1 uit een vrije trap.

Na de rust blijft Helmond Sport goed spelen en wordt het sterke spel omgezet in doelpunten. Berk Budak maakt de 3-1 en even later houdt laatstgenoemde wederom knap het overzicht en schiet vanaf een behoorlijke afstand over de keeper heen, 4-1!
Kort daarna kopt Rafael Arenas van Aerle een corner mooi binnen. Vervolgens zorgt Jaden Janssen er voor dat hij de wedstrijdbal mee naar huis mag nemen. Een prachtige 6-1 overwinning, dat geeft vertrouwen voor de eerste competitiewedstrijd volgende week bij Roda JC.