Academy / 29 augustus 2021

De tweelingbroers Daan en Bart van Gog zijn fanatieke jeugdspelers van Helmond Sport O15. Toch zullen zij komende zaterdag de competitiestart aan zich voorbij laten gaan om mee te kunnen doen aan de actie “Fiets tegen diabetes”. 

Daan van Gog.JPG

Keeper Daan is de oudste van de tweelingbroers

Aan het begin van dit jaar werd bij hun twee jaar jongere broer Luuk de diagnose ‘Diabetes type 1’ vastgesteld. Dit is een auto-immuun ziekte waarbij de alvleesklier het hormoon insuline niet meer aanmaakt, nodig om de bloedsuikerspiegel te regelen. Een kunstmatige alvleesklier kan het leven nu eenvoudiger maken (niet meer constant bezig zijn met prikken en spuiten), en in de toekomst invaliderende gevolgen afremmen. 

Bart van Gog.JPG

Rechtsback Bart is echter niet veel jonger

De actie “Fiets tegen diabetes” wil dit mogelijk maken voor Luuk en zijn lotgenoten. Daan en Bart gaan daarom zaterdag 55km fietsen rondom Harderwijk. Fietsen is de keeper en rechtsback overigens wel toevertrouwd, elke schooldag leggen ze een afstand van 20km heen en terug af tussen hun woonplaats Venhorst en Helmond. 

Helmond Sport stelt het zeer op prijs om Daan en Bart te steunen met hun actie door te doneren via https://fietstegendiabetes.nl/deelnemers/Team%20Luuk