Academy / 29 november 2021

Thijs Matla wordt de nieuwe coördinator van het Jeugdplan. In deze functie volgt de 26-jarige in Deurne opgegroeide Matla de onlangs tot Hoofd Jeugdopleiding benoemde Nyron Wau op.

Het Jeugdplan is een relatief onbekend onderdeel binnen de Academy. Een vijftigtal talentvolle spelers uit de leeftijdscategorieën O11 en O12 van regionale amateurclubs worden uitgenodigd om extra trainingen (zestien per jaar) bij Helmond Sport af te werken. Thijs Matla wordt hierin bijgestaan door Ruben Paulusse en Koen Coolen, beiden ook werkzaam als assistent-trainers (resp. O13 en O15) binnen de Academy.
Van de huidige spelersgroep van de O13 (dit is de jongste lichting binnen de Helmond Sport Academy die in de KNVB-competitie uitkomt) heeft een ruime meerderheid een verleden in het Jeugdplan.

Thijs Matla is zelf ook geen vreemde bij Helmond Sport. Sinds 2016 is hij in het SolarUnie Stadion werkzaam met jeugdspelers, al was dat tot medio 2020 als jeugdtrainer van PSV in het zgn. FUNdament Locatie Helmond.
Naast zijn activiteiten bij Helmond Sport is Thijs Matla (in het bezit van het trainersdiploma UEFA B, en dicht bij zijn Hoofd Opleidingen-diploma HO A) bij de KNVB werkzaam binnen het 'Programma Voetbalontwikkeling' en als Trainer/Coach in het 'Jeugdplan Nederland'. Verder is hij Hoofd Opleidingen bij amateurclub SV Deurne.