Academy / 20 november 2021

FC Volendam O15 – Helmond Sport O15  0-2

In de strijd tegen degradatie boekte de O15 een belangrijke zege, in en tegen Volendam werd het 0-2. Op slag van rust bracht Miguel Gasparinho zijn team op voorsprong, drie minuten na de hervatting werd deze door Noah Paolo verdubbeld.
De prima keepende Ward van Sleeuwen (zie portretfoto) voorkwam dat het nog spannend werd tegen de rode lantaarndrager uit de tweede divisie.

Helmond Sport O16 – UNA O16  5-2

De O16 had vandaag in UNA een niet te onderschatten tegenstander, eerder dit seizoen werd de uitwedstrijd nipt met 2-3 gewonnen. De gasten uit Veldhoven stopten veel energie in de wedstrijd, het duurde dan ook tot de 35e minuut voordat Helmond Sport op voorsprong kwam. Een schot van Stan Bouwens werd gelost door de UNA-keepster waarna Krijn Liefting de 1-0 binnentikte. Drie minuten daarna kopte Tarik Essakkati (foto) vanuit een corner van Stan Bouwens de 2-0 binnen en dit was tevens de ruststand.

Tarik_Essakkati.JPG

Nadat Helmond Sport direct na de rust een grote kans op de 3-0 had gemist, viel in de 48e minuut de aansluitingstreffer waarbij UNA profiteerde van Helmonds balverlies op het middenveld. Drie minuten later werd de marge weer naar twee getild toen Tarik Essakkati na een assist van Merlijn Kuijpers de 3-1 binnenschoot. In de 57e min kwam UNA wederom terug in de wedstrijd, na te makkelijk Helmonds balverlies viel in de omschakeling de 3-2. In de 60e min werd de marge van twee wederom hersteld, uit een corner van Stan Bouwens kopte Tarik Essakkati zijn derde en Helmond Sport’s vierde goal van de middag binnen. In de 69e minuut werd de eindstand bepaald op 5-2 door een afstandsschot van Stan Bouwens die de bal vanaf 22 meter schitterend over te ver voor haar goal staande keepster schoot.

Opstelling Helmond Sport O16 (4-3-3 formatie):
Tijn Willems ; Jayden Davelaar, Aassim Farah, Daan Raijmakers, Daan van der Linden ; Thijs Joosten, Tarik Essakkatti, Merlijn Kuijpers ; Stan Bouwens, Julian Geerts, Krijn Liefting.
Ingevallen: Dani Voigt, Khalid el Arnouki, Cas Molenaar, Anouar Lemrini, Ties Mezenberg en Aimar Balic.

FC Eindhoven O14 – Helmond Sport O14  3-2

De O14 leed een nipte nederlaag in de derby tegen FC Eindhoven. Bij de rust was de stand nog in evenwicht (1-1). De Helmondse treffers kwamen op naam van Julian van de Goor en Rafaël Arenas van Aerle. Het team van Bram van Wijk blijft op de laatste plaats in de derde divisie.

De Spartaan O13 – Helmond Sport O13  7-2

De O13 leed een flinke nederlaag, bij de rust was het al 5-2 voor de Rotterdammers. Raul Swinkels en Abedin Balic tekenden voor de Helmondse treffers in deze veredelde oefenwedstrijd.