Academy / 04 december 2021

Helmond Sport O15 – FC Volendam O15  8-0

De O15 heeft vanmiddag met maar liefst 8-0 gewonnen van FC Volendam. Stijn van Hoeck was de uitblinker in het team van trainer Ronald Hikspoors, de linksbuiten nam de helft van de productie voor zijn rekening.

De vorig seizoen nog voor SV Brandevoort uitkomende Stijn van Hoeck opende na een kwartier spelen de score met een fraaie afronding over de keeper heen. Bij zijn tweede treffer werd het hem een stuk makkelijker gemaakt, de assist van rechtsbuiten Miquel Gasparinho was namelijk niet te missen (21’ ;2-0). Een paar minuten voor rust voltooide de snelle en tevens behendige buitenspeler zijn hattrick door met een schot met rechts zijn zoveelste uitval te bekronen (38’ ;3-0).

Spits Noah Paolo leek voor een 4-0 ruststand te zorgen, maar nadat hij de Volendamse keeper fraai had omspeeld zag hij zijn inzet net naast de verkeerde kant van de paal belanden. Doelpunten zouden er na de hervatting echter nog voldoende vallen. Na een voorzet van rechtsback Bart van Gog rondde Merlijn Kuijpers af (46’ ;4-0), deze middenvelder komt dit seizoen overigens meestal uit in de O16. 
In de laatste 25 minuten scoorde de O15 nog viermaal. Stijn van Hoeck tekende voor zijn vierde en Helmonds vijfde treffer, aanvoerder Dayen Geerts zorgde voor zowel de 6-0 als de 8-0 en tussendoor trof invaller Julian Botterweck doel.

Na deze indrukwekkende zege stijgt de O15 naar de vierde plaats in de tweede divisie, daarmee houdt het de BVO’s De Graafschap, FC Twente, Excelsior en FC Volendam onder zich.

Opstelling Helmond Sport O15 (4-3-3 formatie):
Ward van Sleeuwen; Bart van Gog, Mees Rooijakkers, Tijn Landheer, Daan Kretschmer; Dayen Geerts, Alto Gjoka, Merlijn Kuijpers; Miquel Gasparinho, Noah Paolo, Stijn van Hoeck.
Ingevallen: Julian Botterweck, Taeke Captein, Thijmen van der Vliet, Joep Kivits en Rayen van Bree Yahia (O14).

De oefenwedstrijd van de O16 tegen Fortuna Sittard werd afgelast, de O13 speelde twee “mini-oefenwedstrijden”. Tegen FC Den Bosch werd met 0-1 verloren, tegen SV De Braak O14 met 4-3 gewonnen. Elvi Zimuangana scoorde tweemaal, Karolis Bacininas eenmaal en verder was er nog een eigen goal van ‘de buren’.