Academy / 11 december 2021

VVV Venlo O14 – Helmond Sport O14  2-3

De eerste doelkans van de wedstrijd was weliswaar voor Helmond Sport (Jaden Janssen vrij voor de keeper), maar toch keek het team van Bram van Wijk na twintig minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Nog voor de rust werd dit rechtgetrokken, Ties Mezenberg en Jaden Janssen tilden Helmond Sport weer langszij.
Met enig fortuin kwam de O14 na de hervatting aan een voorsprong, een als voorzet bedoelde trap van Julian van de Goor (foto) belandde in de verre hoek. Dit bleek uiteindelijk de winnende treffer te zijn tegen de nummer twee van de ranglijst, de tweede zege op rij voor het team van Bram van Wijk.

Helmond Sport O15 – FC Twente/Heracles O15  0-1

O15_Twente.JPG

De O15 had een lastige middag tegen de Tukkers. Dat spits Noah Paolo al snel het veld moest verlaten wegens een blessure, maakte het er niet makkelijker op. Zes minuten voor rust kwam het team van Ronald Hikspoors op achterstand. Na de hervatting kreeg de O15 gaandeweg meer grip op de wedstrijd, wat nog resulteerde in kansen voor Stijn van Hoeck en Thijmen van der Vliet. De gelijkmaker zat er echter niet meer in. In de stand daalt de O15 nu naar de zesde plaats. Nummer zeven en acht degraderen, met nog twee wedstrijden te spelen bedraagt de voorsprong op nummer zeven Excelsior vier punten.

O15_Twente2.JPG

Vitesse O16/O15 – Helmond Sport O16  5-1

In deze oefenwedstrijd op Papendal kwam Helmond Sport na negen minuten spelen op achterstand, uit een corner van Helmond Sport is het Vitesse dat uit de counter scoort. In de 33e min komt Vitesse uit een vlijmscherpe aanval op 2-0. In de 36e min een aanval van Helmond Sport over rechts waarbij Aassim Farah de bal breed legt op Khalid el Arnouki die tegendraads de aansluitingstreffer binnenschiet (2-1).
Zowel voor als na de rust krijgt Helmond Sport kansen op de gelijkmaker. Het is echter Vitesse dat scoort (3-1), vanuit een vrije trap wordt de bal binnengekopt. In de 63e min wordt een verdedigingsfout van Helmond Sport direct afgestraft door Vitesse (4-1).
In de 70e min wordt een voorzet van Vitesse door iedereen gemist en schiet Vitesse in twee instanties de 5-1 achter keeper Tijn Willems. Het laatste wapenfeit komt van Helmond Sport. Aassim Farah stuurt Dani Voigt de diepte in, echter laatstgenoemde schiet de bal op de paal.

Opstelling Helmond Sport O16 (4-3-3 formatie):
Wessel Brugmans; Jayden Davelaar, Aassim Farah, Daan Raaijmakers, Daan van de Linden; Thijs Joosten, Anouar Lemrini, Julian Geerts; Stan Bouwens, Dani Voigt, Khalid el Arnouki.
Ingevallen: Tarik Essakkati, Krijn Liefting, Aimar Balic en Tijn Willems (keeper).

Helmond Sport O13 – NAC Breda O13  2-3

De O13 leed in het SolarUnie Stadion een nipte nederlaag in dit oefenduel. Elvi Zimuangana en Abedin Balic waren de doelpuntenmakers aan Helmondse zijde.