Academy / 02 april 2022

Helmond Sport O15 – De Graafschap O15  3-2

Het team van Ronald Hikspoors behaalde in de (zware) tweede divisie een belangrijke zege op De Graafschap. Al vroeg in de wedstrijd bracht Noah Paolo zijn team op voorsprong. Gaandeweg de eerste helft werden de gasten echter sterker, met de gelijkmaker en de 1-2 tot gevolg.

Bij die laatste treffer raakte doelman Daan van Gog geblesseerd, zijn vervanger Ward van Sleeuwen zou na de rust een aantal belangrijke reddingen verrichten. Hij werd ook nog gered door de lat, en een bal die hij uit zijn handen liet vallen had eveneens geen negatieve gevolgen.

Redelijk uit het niets kwam Helmond Sport weer langszij toen aanvoerder Dayen Geerts met een fraaie kopbal scoorde. Het vormde de inleiding van een slotfase waarin de wedstrijd volledig kantelde. Stijn van Hoeck zag een paar minuten later zijn prachtig schot, na een net zo prachtige individuele actie, in schoonheid eindigen op de paal. De beslissing viel toen de O15 een strafschop kreeg, Noah Paolo werd binnen de beruchte lijnen neergelegd. Invaller Taeke Captein (foto) zorgde met een onberispelijk genomen penalty voor drie (niet allemaal verdiende) punten.

Helmond Sport O16 – Roda JC O16  0-3

De O16 leed zijn eerste competitienederlaag van dit seizoen. Na vijf minuten spelen stond het team van Marc van de Ven al op achterstand, toen een bal op de lat in de rebound alsnog werd benut. Drie minuten later was Stan Bouwens dicht bij de gelijkmaker, de rechtsbuiten zag zijn inzet echter via de paal terug het veld inspringen. In (het restant van) de eerste helft waren de Helmondse doelkansen spaarzaam, behoudens een paar pogingen van spits Julian Geerts.

Na de hervatting werd de achterstand al snel verdubbeld, een gevolg van weinig doortastend verdedigen. Met het inbrengen van de aanvallers Dani Voigt en Krijn Liefting schakelde de O16 over naar een zeer offensieve 3-3-4 formatie, maar ook dit bracht niet het gewenste resultaat. Nadat de Limburgers al op 0-3 waren gekomen, kreeg Khalid El Arnouki vanaf de beruchte stip de mogelijkheid op de eretreffer. Zijn strafschop (de overtreding die daaraan voorafging, was op hemzelf gemaakt) werd echter door de Roda-doelman gekeerd.

Opstelling Helmond Sport O16:
Wessel Brugmans; Jayden Davelaar, Aassim Farah, Daan Raijmakers, Daan van der Linden; Thijs Joosten, Merlijn Kuijpers, Khalid El Arnouki, Anouar Lemrini; Stan Bouwens, Julian Geerts.
Ingevallen: Krijn Liefting, Dani Voigt en Noah Paolo (O15).

FC Eindhoven O14 – Helmond Sport O14  4-0

Na twee zeges een nederlaag voor de O14. Het team van Bram van Wijk stond met rust al met 3-0 achter, alle Eindhovense goals vielen uit spelhervattingen.

Roda JC O13 – Helmond Sport O13  afgelast