Academy / 10 april 2022

JVOZ O16 – Helmond Sport O16  1-1

Na de nederlaag van vorige week tegen Roda JC leed de O16 wederom puntverlies. Onder moeilijke omstandigheden (slecht veld, harde wind en onbegrijpelijke arbitrale beslissingen) duurde het tot vlak voor rust voordat het overwicht van Helmond Sport resulteerde in een voorsprong tegen de rode lantaarndrager. Een afgeslagen aanval kwam voor de voeten van Khalid El Arnouki (foto) die vanaf de zestien met een heerlijke streep de score opende (38’ ;0-1).

Na de hervatting bleef het spelbeeld onveranderd, desondanks slaagde de thuisclub erin om de gelijkmaker te produceren. Een vrije trap werd door de Helmondse verdediging gemist, waardoor een speler van JVOZ de bal geheel vrijstaand kon binnenkoppen (60’ ;1-1).
Dit zou ook de eindstand worden, Stan Bouwens was de laatste die de Zeeuwse keeper tot een redding dwong.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Tijn Willems; Jayden Davelaar, Aassim Farah, Daan Raijmakers, Daan van der Linden; Anouar Lemrini, Julian Geerts, Merlijn Kuijpers; Stan Bouwens, Dani Voigt, Khalid El Arnouki.
Ingevallen: Cas Molenaar en Krijn Liefting.

Helmond Sport O13 – FC Volendam O13  0-3

Het team van Glenda van Lieshout beleefde een bijzonder lastige middag in het SolarUnie Stadion. De Volendammers namen vanaf de aftrap het initiatief en (mede ondersteund door de harde wind) werd het doel van Nasim el Maach continu onder vuur genomen. De Helmondse doelman kon met zijn bovenbeen de eerste Volendamse kans nog pareren, maar in de daarop volgende corner werd hij met een kopbal gepasseerd (3’ ;0-1).
Een minuut later werd hij gered door de paal, en een paar minuten daarna werd hij bijgestaan door een verdediger die een bal van de doellijn haalde. Nadat hij zelf nog een paar reddingen had verricht, werd hij op slag van rust voor de tweede keer gepasseerd (34’ ;0-2).

Na de hervatting had HS de wind mee (in letterlijke zin). Eigenlijk ook een beetje in figuurlijke zin want de ingevallen keeper Finn Verhoeven kwam tot twee maal toe met de schrik bij schoten op de lat. Helmond Sport probeerde het met een paar vrije trappen van Romano Gerrits, waarvan er één de Volendamse keeper tot actie dwong. Het slotakkoord was echter ook voor de gasten, vier minuten voor tijd kwamen de eindcijfers op het scorebord (66’ ;0-3).   

Opstelling Helmond Sport O13 (4-3-3 formatie):
Nasim El Maach; Loek Swinkels, Dalil Ajouaou, Romano Gerrits, Ruud Sanders; Luciano van de Vall, Milan Stawinski, Dani van Hout; Tuzairo Obia, Otis Rockx, Raul Swinkels.
Wissels: Milan Westen, Chevez Sedoeboen en Finn Verhoeven (keeper).

Helmond Sport O14 – VVV Venlo  1-2

De O14 leed een volstrekt onverdiende nederlaag tegen de Venlonaren. Tegen de verhouding in kwamen de gasten in de openingsfase op voorsprong, daar waar Jaden Janssen binnen twintig minuten al betrokken was bij vier doelrijpe kansen. Aan het eind van de eerste helft trof deze spits, via een verdediger, wel doel (1-1).

Na de hervatting kwam VVV uit een corner opnieuw op voorsprong (1-2). Helmond Sport leek dit recht te zetten toen de VVV-keeper een hoekschop van invaller Rafael Arenas van Aerle in eigen doel werkte. Op advies van de Venlose assistent-scheidsrechter werd deze treffer afgekeurd, de bal zou al over de achterlijn zijn geweest voordat deze het Venlose doel bereikte. Een weinig geloofwaardige waarneming, na affluiten maakte Rafael Arenas van Aerle dit ook duidelijk kenbaar aan de scheidsrechter. Het kostte de invaller twee gele kaarten binnen een paar seconden, oftewel ‘rood’.

Opstelling Helmond Sport O14 (4-4-2 formatie):
Finn Smulders; Abdoul Samad Seydou, Noah Schijven, Kaan Eşilçimen, Glenn van Dijen; Faas Hunnekens, Ties Mezenberg, Berk Budak, Tijn van Deurzen; Elvi Zimuangana, Jaden Janssen.
Wissels: Rafael Arenas van Aerle, Yassin El Kadmiri, Sid van Hoof, Julian van de Goor en Keano Kuijpers.

FC Twente / Heracles O15 – Helmond Sport O15  2-0

Het team van Ronald Hikspoors bleef aardig op de been in deze zware uitwedstrijd, maar het was niet genoeg om met een resultaat huiswaarts te keren. Na twintig minuten spelen kwam de thuisclub op voorsprong, tien minuten voor tijd werd de wedstrijd uit een corner beslist.