Academy / 15 mei 2022

De Spartaan’20  O15 – Helmond Sport O15  4-1

Het team van Ronald Hikspoors speelde in Rotterdam een sterk eerste half uur waarin het terecht op voorsprong kwam door een benutte strafschop van Dayen Geerts. Daarna kantelde deze voor de degradatiestrijd zeer belangrijke wedstrijd volledig. Voor de rust viel de gelijkmaker, na de hervatting liepen de Rotterdammers verder weg.

Met nog maar één speelronde te gaan, staat de O15 laatste in de tweede divisie met vier punten uit zes wedstrijden. Voorlaatste staat De Spartaan (vijf punten), daarboven de tegenstander van volgende week Alphense Boys (zeven punten). Vanwege het mindere doelsaldo moet de O15 met ten minste vier goals verschil winnen om Alphense Boys in te halen in de ranglijst.

Helmond Sport O16 – OH Leuven  O16  3-5 (oefenduel)

Het team van Marc van de Ven kwam, met drie stagespelers in de basis, al vroeg in de wedstrijd op achterstand tegen het sterke Oud-Heuverlee Leuven. Uit een voorzet van Stan Bouwens zorgde Julian Geerts voor de gelijkmaker, maar een Belgische goal in de blessuretijd zorgde voor een 1-2 achterstand bij rust.
Na de hervatting kwam de O16 via treffers van stagespeler Lars Zonneveld en Julian Geerts (met wederom een assist van Stan Bouwens) op een 3-2 voorsprong. In het laatste kwartier ging deze voorsprong echter geheel verloren door nog drie treffers van de gasten.

Opstelling Helmond Sport O16 (4-3-3 formatie):
Tijn Willems; Jayden Davelaar, Jeremie Lusiya (stagespeler), Daan Raijmakers, Daan van der Linden; Lars Zonneveld (stagespeler), Anouar Lemrini, Cas Molenaar; Stan Bouwens, Julian Geerts, Gianni Adjiembaks (stagespeler).
Ingevallen: Khalid El Arnouki, Dani Voigt, Krijn Liefting en Ties Mezenberg.

Club Brugge O14 – Helmond Sport O14  2-1 (oefenduel)

De eerste twintig minuten was de O14 teveel onder de indruk van het bezoek aan deze Belgische topclub, met een 2-0 achterstand als resultaat. Gaandeweg herpakte het team van Bram van Wijk zich, om na de hervatting nog via Elvi Zimuangana (op aangeven van Jaden Janssen) de aansluitingstreffer te scoren. Een prima optreden van de O14, dat door de nederlaag van koploper Roda JC in een inhaalduel nog steeds kampioenkansen heeft.

ADO Den Haag O13 – Helmond Sport O13  3-0  (oefenduel)

Het team van Glenda van Lieshout keek al bij rust tegen een 3-0 achterstand aan, tot drie keer toe liet de Helmondse verdediging zich verrassen door een bal achter hun laatste linie. Na de rust werd het niet alleen verdedigend beter opgekapt, ook in balbezit. De grootste Helmondse kans kwam op naam van Raul Swinkels, scoren lukte echter niet tegen deze sterke tegenstander met een surplus aan technische vaardigheden.