Academy / 21 augustus 2022

De O18 werkte in het GS Staalwerken Stadion een drieluik af met FC Dordrecht en het Utrechtse UVS Hercules, beide wedstrijden van 2x20 minuten werden gewonnen (resp. 3-1 en 6-0).

In de wedstrijd tegen FC Dordrecht O18 (net zoals Helmond Sport O18 uitkomend in de vijfde divisie) kwam Helmond Sport al vroeg op voorsprong. Een goede loopactie van Julian Geerts werd gezien door Stan Bouwens, en met een diepe bal kwam Julian Geerts vrij voor de Dordtse keeper die in twee instanties werd verschalkt (5’ ;1-0).
De eerste helft ging gelijk op, FC Dordrecht kwam dan ook verdiend op gelijke hoogte (15’ ;1-1).
Vroeg in de tweede helft werd een uitstekende mogelijkheid gemist door FC Dordrecht waarna Helmond Sport in de omschakeling weer op voorsprong kwam. Julian Geerts gaf een bal in de diepte op Stan Bouwens die beheerst binnenschoot (25’ ;2-1).
In het restant van de tweede helft werd FC Dordrecht niet meer gevaarlijk en was het Helmond Sport die de 3-1 eindstand op het scorebord liet noteren. Na een individuele actie van Khalid el Arnouki werd Julian Geerts de diepte ingestuurd, diens voorzet kwam weer terug bij Khalid el Arnouki die vervolgens de bal binnen schoof (34’ ;3-1).

Opstelling HS O18 (4-3-3 formatie):
Wessel Brugmans; Jayden Davelaar, Aassim Farah, Daan Raijmakers, Daan van der Linden; Rayani Ndikumana, Merlijn Kuijpers, Tarik Essakkati; Stan Bouwens, Julian Geerts, Khalid el Arnouki.

In de tweede wedstrijd tegen USV Hercules O18 schoot Helmond Sport als een speer uit de startblokken. Tarik Essakkati opende de score met een schitterend schot in de lange hoek (1’ ;1-0). Een minuut later was het alweer raak, na een combinatie tussen Tarik Essakkati en Stan Bouwens werd de voorzet van laatstgenoemde binnengeschoten door Julian Geerts (3’ ;2-0). Een door Tarik Essakkati snel genomen vrije trap gaf de diepgestuurde Krijn Liefting de kans om de bal beheerst langs de keeper in het doel te schuiven (14’ ;3-0). Twee minuten later viel de volgende treffer, Tarik Essakkati rondde na een prima individuele actie de bal hard tegen de touwen (16’ ;4-0).
In de tweede helft werd er veel gewisseld wat het spel niet ten goede kwam. Zelfs de arbiter werd gewisseld (blessure) en werd vervangen door Ruben Paulusse. In het restant van de tweede helft werd de score tegen de Utechtenaren nog verder opgevoerd, Dani Voigt zorgde voor de 5-0 in de 36e minuut. Drie minuten later werd een mooie combinatie tussen Cas Molenaar en Ayoub Lyarnazi door laatstgenoemde binnengeschoten waarmee de eindstand werd bepaald op 6-0.

Opstelling HS O18 (4-3-3 formatie):
Tijn Willems; Jayden Davelaar, Lars Zonneveld, Aassim Farah, Daan Raijmakers; Thijs Joosten, Anouar Lemrini, Tarik Essakkati; Stan Bouwens, Julian Geerts, Krijn Liefting.
Ingevallen: Cas Molenaar, Dani Voigt, Jeremie Lusiya, Ayoub Lyarnazi, Naoh Paolo en Krijn Liefting.

Ook voor de O14 stond er een drieluik op het programma, hiervoor werd helemaal naar Hoogeveen gereisd. Tegen NEC en FC Groningen incasseerde het team van Bram van Wijk twee nederlagen, resp. 0-2 en 0-1.

De O15 deed mee met een sterk bezet toernooi van vv Dongen. Winst (2-0) was er tegen het Zweedse Helsingborg, met treffers van Rubens Verhaar en Tijn van Deurzen. Verder was er nog een verdienstelijk gelijkspel tegen Lommel (1-1), Jaden Janssen scoorde voor het team van Charles Kazlauskas. Van FC Dordrecht (1-3) werd verloren, de enige Helmondse treffer kwam op naam van Sid van Hoof. Ook tegen KV Mechelen bleef de O15 aan de verkeerde kant van de score (0-3).
Op de tweede speeldag (zondag) werd er met 0-0 gelijkgespeeld tegen de organiserende vereniging. Doordat de strafschoppenserie werd gewonnen (4-3), mocht er worden aangetreden voor de wedstrijd om de vijfde/zesde plaats tegen Helsingborg. Na een 2-2 eindstand moesten opnieuw strafschoppen de beslissing brengen, en opnieuw werd de penaltyreeks gewonnen (3-2). Doelman Finn Smulders stopte in totaal vier strafschoppen! 

De O16 trof in Austin FC een (te) sterke tegenstander, de gemiddelde leeftijd bij de Amerikaanse spelers lag duidelijk hoger dan in het team van Ruwin Verwoert. Bij de rust stond het al 0-5, na een wat betere tweede helft werd het uiteindelijk 0-6. Doelman Ward van Sleeuwen was een van de weinigen die zich in positieve zin kon onderscheiden door nog een flink aantal reddingen te verrichten. Hij was echter niet in de basis gestart, maar moest al na vijf minuten spelen invallen nadat Daan van Gog met hoofdletsel het veld had verlaten. Laatstgenoemde moest naar het ziekenhuis voor verdere behandeling, Helmond Sport wenst hem sterkte en een snel herstel toe.

Opstelling Helmond Sport O16 (4-3-3 formatie):
Daan van Gog; Daan Kretschmer, Taeke Captein, Kaan Arslan, Jesse Dortmans; Arouna Fofana, Dayen Geerts, Thijmen van der Vliet; Julian Botterweck, Noah Paolo, Stijn van Hoeck.
Wissels: Ward van Sleeuwen, Bart van Gog, Miguel Gasparinho, Joep Kivits en Tijn Landheer.