Academy / 27 augustus 2022

Voor de jeugdteams van Helmond Sport stond vandaag de eerste bekerronde op het programma. De O13, O15 en O16 hadden met resp. Sparta Rotterdam, PSV en Vitesse een te zware tegenstander, de O14 wist zich daarentegen wel te plaatsen voor de volgende ronde. De O18 was deze ronde vrij.

MVV O14 – Helmond Sport O14  2-4

Het team van Bram van Wijk was in Maastricht vanaf het beginsignaal de bovenliggende partij. Aiden de Klerk leek de logische openingstreffer op zijn naam te schrijven, maar vanwege een vermeende overtreding keurde de scheidsrechter deze goal af. Door dodelijk balverlies van Romano Gerrits kwam de O14 tegen de verhouding in zelfs op achterstand. Deze verdediger stond echter ook aan de basis voor de gelijkmaker, zijn dieptepass werd door Aiden de Klerk afgerond (1-1).

IMG_7676.jpg

Tuzairo Obia

Na een wat aarzelende hervatting na de thee/sportdrank/iets anders, stelde de O14 in de tweede helft orde op zaken. Uit een uitgemeten voorzet van Tuzairo Obia kon Karolis Bacininas eenvoudig binnen koppen (1-2). Bij de volgende Helmondse treffer was de rolverdeling omgekeerd, nu was Karolis de aangever, Tuzairo de afronder met het hoofd (1-3). Ook de vierde treffer was afkomstig van Tuzairo Obia, met een assist van de prima spelende Dani van Hout (1-4).
De eindcijfers kwamen tot stand door een eigen goal van Romano Gerrits (2-4), een treffer van Karolis Bacininas werd nog ten onrechte afgekeurd.

IMG_7663.jpgDani van Hout

Opstelling Helmond Sport O14:
Finn Verhoeven, Luciano van de Vall, Juma Looijmans, Romano Gerrits, Dalil Ajouaou, Dani van Hout, Chevez Sedoeboen, Raul Swinkels, Karolis Bacininas, Aiden de Klerk, Tuzairo Obia.
Wissels: Otis Rockx, Milan van der Westen en Nasim el Maach (keeper).
Afwezig: Milan Stawinski, Ruud Sanders, Loek Swinkels en Fedde Westra (allen geblesseerd).

IMG_7576.jpgTrainer Bram van Wijk

Helmond Sport O13 – Sparta Rotterdam O13  0-9

O13_Sparta1.jpgDe O13 kon in het in de eerste helft nog aardig bijbenen tegen het sterke Sparta. Weliswaar kwam het team van Koen Coolen al na acht minuten spelen op achterstand (doelman Jin Coolen miste de lengte om een schot net onder de lat te keren), maar een minuut later was Zakariya Essanoussi heel dicht bij de gelijkmaker, zijn inzet ging echter tegen de lat.
Tien minuten voor rust viel de 0-2 door een kopbal uit een corner, op slag van rust werd het 0-3 uit een counter. De O13 wist voor de rust regelmatig gevaarlijk uit te breken (vooral via Finn de Kock), maar in de tweede helft was de kracht daarvoor niet meer aanwezig. De Rotterdammers liepen gestaag uit naar een 0-9 eindstand.

O13_Sparta2.jpg

Opstelling Helmond Sport O13:
Jin Coolen; Mads de Graaf, Cas Kuijpers, Thijs Gramser, Rayhan Adogeke; Jasper van Hees, Luuk Lammers, Zakariya Essanoussi, Dennis Stosic; Marwan Sabbar, Finn de Kock.

O13_Sparta3.jpg

Helmond Sport O15 – PSV O15  0-5

O15_Kazlauskas.jpg

Trainer Charles Kazlauskas met wisselspeler Rafaël Arenas van Aerle.

De Eindhovenaren maakte driekwart wedstrijd erg weinig indruk. Het door ex-Helmond Sport speler Jasper Waalkens getrainde team stond halverwege weliswaar met 0-2 voor, maar was erg goed weggekomen toen Jaden Janssen tot tweemaal toe een kans kreeg op een tegentreffer, zijn laatste inzet ging van dichtbij tegen de lat.
Na de rust kreeg dezelfde Jaden Janssen wederom een opgelegde kans, het zou echter de laatste mogelijkheid blijken voor het team van Charles Kazlauskas om terug in de wedstrijd te komen. In het laatste kwartier scoorden de gasten nog driemaal.

O15_PSV1.jpgDe eerste kans voor Jaden Janssen gaat tegen de keeper.

Opstelling Helmond Sport O15:
Finn Smulders; Keano Kuijpers, Rayen van Bree Yahia, Glenn van Dijen, Kaan Eşilçimen, Sid van Hoof, Ties Mezenberg, Elvi Zimuangana, Berk Budak, Tijn van Deurzen, Jaden Janssen.

O15_PSV2.jpgDe tweede kans van Jaden Janssen gaat tegen de lat.

Helmond Sport O16 – Vitesse O16  0-9

O16_Vitesse_TheoJanssen.jpgTheo Janssen (links) zag zijn team een evenvoudige zege behalen. 

De O16 had in Vitesse een erg sterke tegenstander getroffen. Het door ‘clubicoon’ Theo Janssen getrainde team kwam al na drie minuten op voorsprong. Stijn van Hoeck had even later een kans op de gelijkmaker, maar daarna zouden de Arnhemmers ver uitlopen. Bij de rust stond het al 0-4, uiteindelijk werd het 0-9 voor de geel-zwarten.

O16_Vitesse2.jpg

Opstelling Helmond Sport O16:
Ward van Sleeuwen, Jesse Dortmans, Joep Kivits, Tijn Landheer, Daan Kretschmer, Taeke Captein, Merlijn Kuijpers, Thijmen van der Vliet, Miquel Gasparinho, Noah Paolo, Stijn van Hoeck.
Ingevallen: Cheick Arou Fofana, Kaan Arslan, Julian Botterweck en Finn Smulders (keeper).

O16_Vitesse3.jpg