Academy / 04 september 2022

Helmond Sport O16 – Hoofddorp O16  5-0

Het team van Ruwin Verwoert kende een overtuigende start in de Vierde Divisie, al na een half uur spelen was de wedstrijd beslist. Miquel Gasparinho zorgde voor de openingstreffer, dit na een assist van Stijn van Hoeck en een zeer fraaie pre-assist van Noah Paolo. De tweede treffer kwam op naam van Thijmen van der Vliet, hij rondde een strakke pass van Noah Paolo goed af. Laatstgenoemde kwam bij de derde treffer zelf op het scoreformulier, de spits bekroonde een geweldige steekpass door de as van het veld van Merlijn Kuijpers.

Na een veertig(!) minuten durende rust, noodzakelijk voor een blessure behandeling van een speler van Hoofddorp, was het beste er vanaf. Hoogtepunt lag tussen de 64e en 66e minuut toen Stijn van Hoeck (foto) nog tweemaal scoorde, beide keren was invaller Joep Kivits de aangever.

Opstelling Helmond Sport O16:|
Ward van Sleeuwen; Bart van Gog, Dayen Geerts, Tijn Landheer, Daan Kretschmer; Alto Gjoka, Merlijn Kuijpers, Thijmen van der Vliet; Miquel Gasparinho, Noah Paolo, Stijn van Hoeck.
Wisselspelers: Jesse Dortmans, Cheick Arouna Fofana, Kaan Arslan, Julian Botterweck, Joep Kivits, Taeke Captein en Finn Verhoeven (keeper).

Helmond Sport O18 – Fortuna Sittard O18  0-1

Het team van Antal Tooten liep in de debuutwedstrijd in de Vijfde Divisie meteen tegen een nederlaag op. De Limburgers werden in het zadel geholpen door een fout in de opbouw van Rayani Ndikumana, wat resulteerde in een onverdiende voorsprong. Het lukte de O18 daarna niet meer om langszij te komen bij het volledig op de verdediging geconcentreerde Fortuna Sittard.

Opstelling Helmond Sport O18:
Wessel Brugmans; Jayden Davelaar, Lars Zonneveld, Aassim Farah, Daan van der Linden; Rayani Ndikumana, Tarik Essakkati, Anouar Lemrini; Stan Bouwens, Julian Geerts, Khalid El Arnouki.
Ingevallen: Cas Molenaar en Daan Raijmakers.

FC Twente/Heracles O15 – Helmond Sport O15  2-1

In Almelo moest het team van Charles Kazlauskas het opnemen tegen het sterke FC Twente/Heracles. Na tien minuten spelen kwam de O15 op achterstand, maar in de eerste helft kon verdere schade verhinderen. Onoplettendheid bij een vrije trap zorgde na de rust voor een verdubbeling van de achterstand. In de slotseconde kwamen de eindcijfers op het scorebord toen Rayen van Bree uit een corner scoorde.

Opstelling Helmond Sport O15:
Finn Smulders; Keano Kuijpers, Rayen van Bree, Wessel van der Vliet, Kaan Eşilçimen, Elvi Zimuangana, Sid van Hoof, Ties Mezenberg, Berk Budak, Tijn van Deurzen, Jaden Janssen.  
Ingevallen: Hami Murt, Julian van de Goor en Abdoul Samad Seydou.

Helmond Sport O14 – PSV O14  1-4

Zoals verwacht was PSV te sterk voor het team van Bram van Wijk. Bij de rust was het al 0-3, bij een 0-4 stand scoorde Romano Gerrits uit een strafschop.

Opstelling Helmond Sport O14:
Finn Verhoeven, Dalil Ajouaou, Romano Gerrits, Juma Looijmans, Luciano van de Vall, Raúl Swinkels, Dani van Hout, Chevez Sedoeboen, Tuzairo Obia, Aiden de Klerk, Karolis Bacininas.
Ingevallen: Milan van der Westen, Fedde Westra, Otis Rockx en Milan Stawinski.

Spartaan ’20 O13 – Helmond Sport O13  5-0

Het team van Koen Coolen kwam er in Rotterdam nauwelijks aan te pas, bij de rust stond al 2-0 voor de thuisclub. Na de hervatting ging het lange tijd wat beter, maar tegen het einde van de wedstrijd sloeg de vermoeidheid toe, met twee late tegentreffers tot gevolg.

Opstelling Helmond Sport O13:
Berkay Yelaldi; Mads de Graaf, Luuk Lammers, Thijs Gramser, Rayhan Adogeke; Cas Houtsma, Dennis Stosic, Mila Deelen, Zakaria Essanoussi; Jasper van Hees, Marwan Sabbar.