Academy / 11 september 2022

In de tweede speelronde van de competitie wisten maar liefst vier van de vijf jeugdteams hun wedstrijden te winnen. Voor de O16 was het de tweede zege op rij, waardoor het team van Ruwin Verwoert de ranglijst aanvoert!

Houten O18 – Helmond Sport O18  2-4

Het team van Antal Tooten kwam voor rust op een 0-2 voorsprong door treffers van Julian Geerts en Tarik Essakkati. Na de hervatting werd deze voorsprong door Khalid el Arnouki uitgebouwd naar 0-3. Onmiddellijk nadat de thuisclub de achterstand had verkleind, tekende spits Julian Geerts voor zijn tweede treffer (1-4). Na een slotfase waarin diverse kansen over en weer werden gemist, kwamen de 2-4 eindcijfers tot stand.

Tarik Essakkati.jpgTarik Essakkati

Opstelling Helmond Sport O18:
Tijn Willems; Jayden Davelaar, Lars Zonneveld, Aassim Farah, Daan Raijmakers; Anouar Lemrini, Khalid el Arnouki, Stan Bouwens, Tarik Essakkati, Cas Molenaar, Julian Geerts.
Ingevallen: Daan van der Linden, Ayoub Lyarnazi, Dani Voigt en Thijs Joosten.

MVV O16 – Helmond Sport O16  1-4

De O16 had een hele makkelijke middag in Maastricht. Al in de beginfase kwam dat in de score tot uitdrukking toen Thijmen van der Vliet met een fraai schot vanaf zestien meter net onder de lat raak schoot (8’ ;0-1). Een langdurig veldoverwicht volgde na deze vroege voorsprong, maar pas in de blessuretijd van de eerste helft viel de tweede treffer. De niet altijd even secuur spelende spits Noah Paolo had nu wel een prima lange pass in huis, rechtsbuiten Miquel Gasparinho rondde fraai af (40’+2 ;0-2).

IMG_7630.jpg

Miquel Gasparinho

Uit het niets kwamen de sterrendragers terug in de wedstrijd (al bleek dat eigenlijk nooit uit het spelbeeld), een vrije trap vanaf de zijkant werd vanaf elf meter hard ingekopt (51’ ;1-2). Vijf minuten later stelde Helmond Sport orde op zaken, Noah Paolo schoot van net buiten het strafschopgebied raak (64’ ;1-3). Nadat een Helmondse treffer na zeer langdurig beraad was afgekeurd (de MVV-grensrechter fungeerde hierbij als VAR) en Daan Kretschmer de lat had geraakt met een kopbal, kwam de vierde treffer alsnog. Volgens de scheidsrechter een eigen goal, maar volgens Daan Kretschmer scoorde hij zelf uit een corner (64’ ;1-4).

Dit zouden ook de eindcijfers worden, ondanks het feit dat de thuisclub de laatste tien minuten met slechts acht(!) man speelde. Kramp kan blijkbaar ook besmettelijk zijn, want drie MVV-spelers stortten gelijktijdig ter aarde en waren geen van allen meer in staat om verder te spelen. Helmond Sport was echter ook niet meer in staat om daarvan te profiteren.

Opstelling Helmond Sport O16 (4-3-3 formatie):
Ward van Sleeuwen; Bart van Gog, Dayen Geerts, Tijn Landheer, Daan Kretschmer; Alto Gjoka, Merlijn Kuijpers, Thijmen van der Vliet; Miquel Gasparinho, Noah Paolo, Stijn van Hoeck.
Wisselspelers: Kaan Arslan, Taeke Captein, Arouna Fofana, Julian Botterweck, Joep Kivits, Jesse Dortmans en Finn Verhoeven (keeper).

Helmond Sport O15 – FC Den Bosch O15  5-0

Het team van Charles Kazlauaskas maakte met drie doelpunten in de eerste tien minuten na rust het verschil. Spits Elvi Zimuangana nam er twee voor zijn rekening, de derde kwam van Rayen van Bree.

Elvi_Zimuangana.jpg

Elvi Zimuangana.

Opstelling Helmond Sport O15:
Finn Smulders; Keano Kuijpers, Rayen van Bree, Wessel van der Vliet, Glenn van Dijen; Sid van Hoof, Hami Murt; Rubens Verhaar, Jaden Janssen, Berk Budak; Elvi Zimuangana.
Ingevallen: Tijn van Deurzen, Abdoul Samad Seydou, Faas Hunnekens, Rafael Arenas van Aerle, Kaan Eşilçimen en Noah Schijven.

MVV O14 – Helmond Sport O14  1-2

De O14 behaalden, net zoals twee weken geleden voor de beker, een overwinning op MVV. In Stadion De Geusselt ging het deze keer echter niet zo soepel. Voor de rust waren de kansen spaarzaam, alleen Fedde Westra en Raúl Swinkels kwamen tot serieuze doelpogingen. Aiden de Klerk kwam ook in kansrijke positie, maar dat was alleen omdat de uitgelopen MVV-keeper bijna volledig over een bal heen maaide. Deze spits zou overigens nog ruim voor de rust het veld verlaten. Dit had met een rode kaart kunnen zijn als de scheidsrechter de regels goed had gehanteerd, nu werd hij door trainer Bram van Wijk (die de overtreding van Aiden de Klerk wél op zijn juiste ‘waarde’ had beoordeeld) gewisseld.

Raul_Swinkels.jpg

Raúl Swinkels.

De scheidsrechter had overigens ook een andere situatie beter kunnen beoordelen, in dat geval was een kopbal van Karolis Bacininas (de vervanger van Aiden de Klerk) uit een corner niet afgekeurd wegens vermeend hinderen van de keeper door Romano Gerrits. Ook na de hervatting had de O14 het lastig, maar had het met de counter wel een sterk wapen. Uit een wonderschone treffer van Raúl Swinkels (zijn schot vanaf de punt van het strafschopgebied vloog de verste kruising in) ontstond de voorsprong, maar deze werd een paar minuten later weer ingeleverd; de niet goed opgestelde Nassim el Maach werd door een lob gepasseerd (61’ ;1-1).
Het was toch al geen gelukkige wedstrijd voor deze keeper, het klemvast vangen van de bal ging veel te vaak mis.

Het slotakkoord was echter overduidelijk voor Helmond Sport. Karolis Bacininas en Tuzairo Obia lieten na om de winnende treffer op hun naam te zetten, maar laatstgenoemde gaf wel de assist op Fedde Westra die via een tegenstander scoorde (70’ ;1-2).

Fedde Westra.jpgFedde Westra.

Opstelling Helmond Sport O14 (4-3-3 formatie):
Nassim el Maach; Dalil Ajouaou, Romano Gerrits, Juma Looijmans, Milan van der Westen; Dani van Hout, Milan Stawinski, Fedde Westra; Tuzairo Obia, Aiden de Klerk, Raúl Swinkels.
Ingevallen: Karolis Bacininas en Ruud Sanders.
Geel: Aiden de Klerk, Raul Swinkels en Romano Gerrits.

Helmond Sport O13 – Quick O13  0-2

De O13 is na twee speelronden nog puntloos. Na de 5-0 nederlaag tegen Spartaan’20 was nu het Haagse Quick met 0-2 te sterk.