Academy / 24 september 2022

Helmond Sport O15 – Willem II O15  4-2

De O15 leverde een prima prestatie door Willem II te verslaan. Na drie minuten spelen kwam het team van Charles Kazlauskas al op voorsprong, in een counter bediende Rubens Verhaar met een splijtende pass Elvi Zimuangana op maat (1-0). Met een prachtige treffer verdubbelde linkspoot Tijn van Deurzen (bovenstaande foto) de voorsprong (28’ ;2-0).
De Tilburgers kwamen echter al vlug terug in de wedstrijd. Keeper Finn Smulders wist op fraaie wijze een vrije trap te keren, maar was kansloos in de rebound (34’ ;2-1). De laatste treffer voor de rust viel eveneens uit een rebound, nu was het Rubens Verhaar die ervan profiteerde dat de Tilburgse keeper een schot van spits Elvi Zimuangana niet kon klemmen (39’ ;3-1).

Rubens Verhaar.jpgRubens Verhaar.

Deze stand bleef na de rust lange tijd staan op het scorebord, maar een kwartier voor tijd vormde een overtreding van invaller Sid van Hoof de inleiding voor een (benutte) Tilburgse strafschop (3-2).
Centrale verdediger Rayen van Bree behoedde zijn ploeg nog voor een gelijkspel door een bal van de eigen doellijn weg te halen, Sid van Hoof zorgde in blessuretijd nog voor een ruimere Helmondse zege (81’ ;4-2).

Opstelling Helmond Sport O15:
Finn Smulders; Keano Kuijpers, Rayen van Bree, Wessel van der Vliet, Glenn van Dijen; Faas Hunnekens, Ties Mezenberg; Rubens Verhaar, Berk Budak, Tijn van Deurzen; Elvi Zimuangana.

Helmond Sport O18 – De Meern O18  2-1

De O18 begon prima tegen het nog puntloze De Meern. Na zes minuten spelen raakte Tarik Essakkati de paal, zeven minuten later gevolgd door de eerste treffer, Stan Bouwens had een prachtige trap met links in huis (13’ ;1-0). Drie minuten later werd Jayden Davelaar neergelegd in het vijandelijke strafschopgebied, als de scheidsrechter voordeel had gegeven had Dani Voigt van dichtbij voor de 2-0 gezorgd. Echter, de arbiter had al gefloten voor een penalty, welke alsnog werd benut door….Dani Voigt (17’ ;2-0).

Voor de rust had Helmond Sport nog tweemaal pech, zowel Julian Geerts als Tarik Essakkati raakten de lat. De eigenlijk veel te kleine voorsprong werd kort na de hervatting ook nog eens gehalveerd door een weliswaar goede, maar ook niet onhoudbare Utrechtse vrije trap (48’ ;2-1).
Daarna zakte het team van Antal Tooten ver weg (ook als gevolg van een aantal wissels), de gasten begonnen zelfs hun kansen op de gelijkmaker te krijgen. Julian Geerts had overigens drie opgelegde mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien, maar de vandaag als linksbuiten gestarte aanvaller had het vizier niet op scherp staan.

Opstelling Helmond Sport O18:
Wessel Brugmans; Jayden Davelaar, Lars Zonneveld, Aassim Farah, Daan Raijmakers; Thijs Joosten, Tarik Essakkati, Khalid el Arnouki; Stan Bouwens, Dani Voigt, Julian Geerts.
Invallers: Rayani Ndikumana, Jeremie Lusiya, Cas Molenaar en Owen Johnson.

DHC Delft O16 – Helmond Sport O16  0-1

Het team van Ruwin Verwoert moest het in Delft aan de aftrap doen zonder Miguel Gasparinho en de niet helemaal fitte Stijn van Hoeck. Het ontbreken van deze aanvallers had behoorlijk wat impact, Helmond Sport slaagde er nauwelijks in om gevaarlijk te worden.
Dat bleef ook in de tweede helft lange tijd zo, totdat Stijn van Hoeck een kwartier voor tijd dan alsnog werd ingebracht. In de slotfase stond deze linksbuiten aan de basis van de verlossende en ook beslissende treffer, zijn voorzet werd door Noah Paolo benut (75’ ;0-1).
Geen overtuigend optreden tegen de nummer laatst van de O16, maar wel voldoende om de koppositie in de Vierde Divisie vast te houden. A.s. zaterdag is om 15:00 uur de topper in het GS Staalwerken Stadion tegen nummer twee Excelsior Rotterdam.

Noah Paolo.jpgNoah Paolo.

Opstelling Helmond Sport O16:
Ward van Sleeuwen; Bart van Gog, Dayen Geerts, Tijn Landheer, Daan Kretschmer; Merlijn Kuijpers, Taeke Captein, Alto Gjoka; Noah Paolo, Joep Kivits, Thijmen van der Vliet.

FC Eindhoven O14 - Helmond Sport O14  3-1

Het team van Bram van Wijk had geen beste dag in het Jan Louwers Stadion. Vanaf het begin maakte de O14 een weinig geconcentreerde indruk. De blauw-witten wisten dit al na zeven minuten af te straffen (1-0). De thuisclub kreeg in het verdere verloop van de eerste helft nog een aantal grote kansen, raakte zowel paal als lat, maar kon de voorsprong niet verder vergroten.
Na de hervatting moest Helmond Sport evenwel nog twee treffers incasseren. Dani van Hout redde de spreekwoordelijk eer met een fraai Helmonds doelpunt.

Dani van Hout.jpgDani van Hout.

Opstelling Helmond Sport O14:
Finn Verhoeven; Juma Looijmans, Milan Stawinski, Romano Gerrits, Dalil Ajouaou; Fedde Westra, Raul Swinkels, Chevez Sedoeboen, Dani van Hout ; Tuzairo Obia, Aiden de Klerk.

Helmond Sport O13 – Roda JC O13  1-6

De O13 kende een ongelukkige start, keeper Jelle Neele zag een vrije trap over hem heen in het doel belanden. Het team van Koen Coolen kon het sterke Roda JC gaandeweg de eerste helft goed partij bieden, maar moest toezien hoe een verkeerde inspeelpass van de keeper tot een tweede tegengoal leidde.
Na de rust kwam de O13 wat lastiger van eigen helft af. Wel kwam het tot een fraaie tegengoal, ingeleid door een goede steekbal van Finn de Kock rondde invaller Cas Kuijpers af.

Cas Kuijpers.jpgCas Kuijpers.

Opstelling Helmond Sport O13:
Jelle Neele, Mila Deelen, Luuk Lammers, Mads de Graaf, Cas Houtsma; Thijs Gramser, Just van Ganzenwinkel, Dennis Stosic; Finn de Kock, Jasper Hees, Zakaria Essanoussi.