Academy / 02 oktober 2022

NAC Breda O15 – Helmond Sport O15  1-2

De O15 leverde een uitstekende prestatie door in Breda te winnen van NAC. Het team van Charles Kazlauskas kwam op voorsprong door een treffer van Berk Budak (bovenstaande foto), dit op aangeven van Tijn van Deurzen (20’ ;0-1). Kort voor rust moest de O15 een ongelukkige tegentreffer incasseren waarbij Wessel van der Vliet een eigen goal op zijn naam kreeg (39’ ;1-1).

De tweede helft stopte de O15 nog meer energie in de wedstrijd en werd daar ook voor beloond. De hoofdrolspelers waren dezelfde als bij de openingstreffer, Tijn van Deurzen in de rol van aangever, aanvallende middenvelder Berk Budak als afmaker (69’ ;1-2). De Bredanaars zetten vervolgens nog een slotoffensief in, maar afgezien van een rode kaart voor keeperstrainer Eric Huigen kwam de O15 deze periode zonder kleerscheuren door.

Tijn van Deurzen.jpgTijn van Deurzen.

In de loodzware Tweede Divisie staat de O15 nu een prachtige tweede plaats met negen punten uit vijf wedstrijden. Volgende week wacht in Eindhoven de topper tegen koploper PSV.

Opstelling Helmond Sport (4-2-3-1 formatie):
Finn Smulders; Glenn van Dijen, Rayen van Bree, Wessel van der Vliet, Keano Kuijpers; Ties Mezenberg, Hami Murt; Rubens Verhaar, Berk Budak, Tijn van Deurzen; Elvi Zumuangana.
Ingevallen: Sid van Hoof en Jaden Janssen.
Geel: Keano Kuijpers en Tijn van Deurzen.

Helmond Sport O16 – Excelsior Rotterdam O16  3-3

In deze topper tegen Excelsior (de nummers een en twee van de Vierde Divisie) had de O16 het zwaar in het eerste kwartier. Mede door optreden van keeper Ward van Sleeuwen overleefde het team van Ruwin Verwoert deze fase. Via Merlijn Kuijpers (schot vanaf vijftien meter na een corner) kwam de O16 zelfs op voorsprong (17’ ;1-0). Drie minuten leidde deze middenvelder de tweede treffer in met een prima pass op Stijn van Hoeck. De linksbuiten vond vervolgens met een fraai schot de verre hoek (20’ ;2-0).

Merlijn Kuijpers.jpgMerlijn Kuijpers.

Deze weelde bleek echter toch te zwaar, nog geen minuut later werd Helmondse onoplettendheid genadeloos afgestraft (21’ ;2-1). Vijf minuten later stond het zelfs gelijk, keeper Ward van Sleeuwen schoot na te lang wachten van dichtbij hard op een tegenstander waarna de bal het doel in caramboleerde (26’ ;2-2).

Het duurde even voordat Helmond Sport zich hiervan had hersteld, maar gaandeweg de tweede helft werd het initiatief weer overgenomen. Een inzet van spits Noah Paolo werd van de doellijn gehaald door een Excelsior-verdediger, Merlijn Kuijpers schoot vanaf twee(!) meter over het doel, waarna ook Noah Paolo een kopbal over het doel zag gaan. Alle drie deze kansen werden overigens ingeleid door de prima spelende linksbuiten Stijn van Hoeck.

Stijn_van_Hoeck.jpgStijn van Hoeck.

Geheel tegen de verhouding in waren het de Kralingers die op voorsprong kwamen, een voorzet van rechts werd eenvoudig binnengetikt (71’ ;2-3). Met Joep Kivits als extra spits werd een 'gelijkspel-of-niets' offensief ingezet. De dikverdiende gelijkmaker viel mede door toedoen van deze invaller. Diep in de blessuretijd brak hij door in het strafschopgebied, zijn breedtepass werd vervolgens door…..een Excelsior-verdediger in paniek in eigen doel gewerkt (83’ ;3-3).
De O16 blijft na dit gelijkspel koploper in de Vierde Divisie. Naaste concurrent Excelsior heeft een punt minder, maar ook een wedstrijd minder gespeeld.

Joep Kivits_0.jpg

Joep Kivits.

Opstelling Helmond Sport O16 (4-3-3 formatie):
Ward van Sleeuwen; Bart van Gog, Dayen Geerts, Tijn Landheer, Daan Kretschmer; Merlijn Kuijpers, Alto Gjoka, Thijmen van der Vliet; Miguel Gasparinho, Noah Paolo, Stijn van Hoeck.
Geel: Noah Paolo.
Ingevallen: Taeke Captein, Arouna Fofana, Jesse Dortmans en Joep Kivits.

Helmond Sport O14 – Excelsior Rotterdam O14  1-1

De O14 stond voor een zware opgave, tegenstander Excelsior had de eerste vier wedstrijden met veel gemak en ruim verschil gewonnen. Mede ingegeven door de mindere resultaten van de afgelopen weken, koos trainer Bram van Wijk voor een (verdedigend) concept wat hij vorig seizoen in een vergelijkbare situatie ook al eens van stal haalde. Met een viermansachterhoede, een controleur daar vlak voor, en vervolgens nog een rijtje van vier werd de tegenstander op eigen helft opgewacht. Karolis Bacininas was de vooruitgeschoven pion, de eenzame spits verrichtte tegen de koploper bergen vol werk.

Excelsior wist zich nauwelijks raad met de Helmondse spelwijze. Sterker nog, na 24 minuten spelen leek Helmond Sport zelfs op voorsprong te gaan komen. Nadat Karolis Bacininas was vastgehouden bij een corner, mocht Romano Gerrits vanaf de penaltystip op het vijandelijke doel vuren. Het schot van de aanvoerder ging echter via de buitenkant van de paal naast.

Karolis_Bacininas.jpg

Karolis Bacininas.

Net na rust zou de O14 nogmaals het aluminium raken, nu na een vrije schop van Tuzairo Obio vanaf twintig meter. De rebound was echter een prooi voor Karolis Bacininas (43’ ;1-0) die met deze treffer loon naar werken kreeg. Vijf minuten later werd de Excelsior-doelman wederom gepasseerd, maar deze treffer werd om (vermeend) buitenspel geannuleerd. De gasten bleven zodoende in de wedstrijd, en konden vlak voor tijd via een hoog afstandsschot langszij komen (77’ ;1-1). In blessuretijd miste Excelsior nog een grote kans op de overwinning, een Rotterdamse zege zou (ondanks hun veldoverwicht) ook niet terecht zijn geweest.

Opstelling Helmond Sport O14 (4-1-4-1 formatie):
Finn Verhoeven; Juma Looijmans, Romano Gerrits, Milan Stawinski, Luciano van de Vall; Fedde Westra; Dani van Hout, Otis Rockx, Aiden de Klerk, Tuzairo Obia; Karolis Bacininas.
Ingevallen: Loek Swinkels, Dalil Ajouaou en Raul Swinkels.
Geel: Loek Swinkels, Romano Gerrits, Milan Stawinski en Karolis Bacininas.

PVCV O18 - Helmond Sport O18  1-0

In de warming-up van de uitwedstrijd tegen PVCV (Patronaats Voetbal Club Vleuten) haakte centrale verdediger Lars Zonneveld geblesseerd af, Anouar Lemrini was zijn last minute vervanger. In de eerste minuut (om precies te zijn na veertig seconden) liep de O18 nog meer schade op, in twee instanties schoot PVCV de bal achter keeper Tijn Willems (1'; 1-0). Ondanks de vroege achterstand werden er door Helmond Sport gedurende de eerste helft vier 100% kansen gecreëerd, echter even zo vaak was de PVCV-goalie een sta in de weg. 

In de tweede helft werd Helmond Sport op een kopkans van Tarik Essakkati na niet meer gevaarlijk, ook PVCV creëerde behalve een kopkans niets meer. Zodoende werd de ruststand ook de eindstand. De toch al niet best leidende scheidsrechter zorgde in de blessuretijd voor nog meer chagrijn aan Helmondse zijde door Stan Bouwens met twee gele kaarten (wegens praten en wegens het pakken van de bal uit de handen van een tegenstander…) van het veld te sturen.
De O18 zakt door deze nederlaag naar de vierde plaats in de Vijfde Divisie, en dreigt zodoende vroegtijdig af te haken in de titelrace

Opstelling Helmond Sport O18 (4-3-3 formatie):
Tijn Willems; Jayden Davelaar, Anouar Lemrini, Daan Raijmakers, Owen Johnson; Thijs Joosten, Rayani Ndikumana, Tarik Essakkati; Stan Bouwens, Julian Geerts, Khalid el Arnouki.
Ingevallen: Cas Molenaar, Dani Voigt en Ayoub Lyarnazi.

JVOZ O13 - Helmond Sport O13  uitgesteld