Academy / 09 oktober 2022

Helmond Sport O18 – Roda’46 O18  1-0

De O18 trad aan zonder vier vaste basisspelers, en dat was met name in de eerste helft goed te merken. Vooral aanvallend was het erg onmachtig, voor rust bleef het aantal serieuze doelpogingen beperkt op twee (Cas Molenaar en Tarik Essakkati).
De gasten uit Leusden kregen het na de hervatting heel wat zwaarder toen O16-speler Noah Paolo de tegenvallende Owen Johnson op de linkervleugel kwam aflossen. Noah Paolo bediende al binnen een minuut spits Dani Voigt, die in de eerste helft volledig verstoken bleef van enige aanvoer. Dani Voigt (bovenstaande foto) miste deze kans, maar was tien minuten later wel succesvol in de afronding van een fraaie aanval opgezet door Jayden Davelaar en Tarik Essakkati (56’ ;1-0).

Khalid el Arnouki, Dani Voigt en Tarik Essakkatti kregen allen nog twee kansen om de score verder op te voeren, maar lieten dit na. Zodoende was er diep in de blessuretijd nog een save van doelman Wessel Brugmans nodig om de op basis van de tweede helft verdiende zege, over de streep te trekken.
Het team van Antal Tooten staat na deze zege op de derde plaats in de Vijfde Divisie met drie punten achterstand op koploper Fortuna Sittard.

Opstelling Helmond Sport O18 (4-3-3 formatie):
Wessel Brugmans; Jayden Davelaar, Anouar Lemrini, Aassim Farah, Daan Raijmakers; Thijs Joosten, Tarik Essakkati, Khalid el Arnouki; Cas Molenaar, Dani Voigt, Owen Johnson.
Ingevallen: Noah Paolo (O16) en Rayani Ndikumana.
Geel: Jayden Davelaar en Noah Paolo.
Afwezig: Stan Bouwens (schorsing), Daan van der Linden, Julian Geerts en Lars Zonneveld (allen geblesseerd).

Helmond Sport O16 – TOGB O16  3-2

Het team van Ruwin Verwoert begon prima aan de wedstrijd tegen de gasten uit het Zuidhollandse Berkel en Rodenrijs. Een kopbal na een corner van Daan Kretschmer werd bij de tweede paal door Naoh Paolo binnengekopt (5’ ;1-0). Tien minuten later werd deze voorsprong verdubbeld door spits Miguel Gasparinho na een fraaie individuele actie (15’ ;2-0).
De normaliter op de rechtervleugel spelende Miguel Gasparinho had daarvoor al tweekeer de paal geraakt, het geeft de overmacht van de O16 prima weer. De derde goal was een ‘beauty’, via de onderkant van de lat trof een prachtig schot van Stijn van Hoeck doel (33’ ;3-0).
Twee minuten later viel een tegentreffer letterlijk en figuurlijk uit de lucht, een vrije trap vanaf de zijlijn vloog zomaar over keeper Ward van Sleeuwen in het doel (35’ ;3-1). Rechtsback Jesse Dortmans had op slag van rust de marge weer op drie op moeten brengen, maar zijn inzet van dichtbij miste richting.

Miguel Gasparinho.jpgMiquel Gasparinho.

Na de hervatting werd het allemaal een stuk minder. De O16 werd nog wel gevaarlijk uit stilstaande situaties (vooral indraaiende corners) maar qua veldspel hield het niet meer over. Diep in de blessuretijd verkleinde TOGB zelfs nog de marge (90’+4; 3-2), maar doordat de arbiter onmiddellijk daarna affloot, kwam de zege niet meer in gevaar. De O16 blijft hierdoor koploper in de Vierde Divisie, naaste concurrent Excelsior Rotterdam heeft echter wel twee verliespunten minder.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Ward van Sleeuwen; Jesse Dortmans, Dayen Geerts, Tijn Landheer, Daan Kretschmer; Taeke Captein, Alto Gjoka, Merlijn Kuijpers; Naoh Paolo, Miguel Gasparinho, Stijn van Hoeck.
Ingevallen: Thijmen van der Vliet, Arouna Cheick Fofana, Kaan Arslan, Julian Botterweck, Joep Kivits en Bart van Gog.
Geel: Dayen Geerts.

PSV O15 – Helmond Sport O15  6-0

De O15 kwam er op De Herdgang niet aan te pas. De score was al 3-0 in het voordeel van de thuisclub toen het team van Charles Kazlauskas via Tijn van Deurzen en Wessel van der Vliet zijn eerste kansjes kreeg. Vlak na de rust viel de 4-0, waarna het tot de blessuretijd duurde voordat de score naar 6-0 werd opgehoogd.

Opstelling Helmond Sport O15:
Finn Smulders, Keano Kuijpers, Rayen van Bree, Wessel van der Vliet, Glenn van Dijen, Hami Murt, Ties Mezenberg, Berk Budak, Rubens Verhaar, Elvi Zimuangana, Tijn van Deurzen.
Ingevallen: Naoh Schijven, Faas Hunnekens, Kaan Eşilçimen, Jaden Janssen, Rafael Arenas van Aerle, Julian van de Goor en Marcus van der Wielen (keeper).

Helmond Sport O14 – Fortuna Sittard O14  2-2

Het team van Bram van Wijk kreeg wel de eerste doelkans van de wedstrijd (via Karolis Bacininas), maar keek vijf minuten daarna wel tegen een achterstand toen keeper Finn Verhoeven een inzet van heel dichtbij niet kon keren (13’ ;0-1). Fortuna liet Helmond Sport daarna het spel maken, maar voor de rust was een schot van Aiden de Klerk (via keeper en paal naast) de enige serieuze kans op de gelijkmaker.

Kort na de hervatting kwam de gelijke stand wel op het scorebord, Karolis Bacininas stond aan het einde van een prima aanval (40’ ;1-1). De Fortunezen, met in hun ploeg zowel verrassend grote als kleinere spelers, namen twee minuten later uit een evenzo fraai uitgespeelde combinatie echter weer de voorsprong (47’ ;1-2).
Het lukte de O16 lange tijd niet om gevaar te stichten, maar dat zou na het naar voren sturen van centrale verdediger Romano Gerrits veranderen. Hij zou zelfs diep in de blessuretijd de gelijkmaker voor zijn rekening nemen, al was dat dan vanaf de strafschopstip na een ‘makkelijk’ gegeven penalty (70’+4 ;2-2).

Romano Gerrits.jpgRomano Gerrits.

Opstelling Helmond Sport O14 (4-4-2 formatie):
Finn Verhoeven; Juma Looijmans, Romano Gerrits, Milan Stawinski, Luciano van de Vall; Dani van Hout, Fedde Westra, Raúl Swinkels, Loek Swinkels; Aiden de Klerk, Karolis Bacininas.
Ingevallen: Tuzairo Obia en Dalil Ajouaou.

Helmond Sport O13 – NAC Breda O13  0-3

De O13 wist de nederlaag tegen de ongeslagen koploper beperkt te houden, al stonden de Bredanaars binnen twintig minuten al wel met 0-2 voor. Door hard te werken wist de O13 te voorkomen dat de score ver zou oplopen.