Academy / 06 november 2022

De Meern O18 – Helmond Sport O18  1-7

Op Sportpark De Meern schoot de O18 uitstekend uit de startblokken. Khalid el Arnouki verlengde een pass van keeper Wessel Brugmans naar Dani Voigt die de bal tegen de touwen schoot (4’ ;0-1). Twee minuten later produceerde Dani Voigt zijn achtste treffer van het seizoen, nu op aangeven van Tarik Essakkati met een pre-assist van Anouar Lemrini (6’ ;0-2).
Helmond Sport nam daarna iets gas terug, maar liep door een wat fortuinlijke treffer van Stan Bouwens (een voorzet werd een doeltreffend schot) toch verder uit (25’ ;0-3). Enkele minuten later viel de volgende treffer al, Cas Molenaar rondde vanaf zestien meter een voorzet van Tarik Essakkati af (29’ ;0-4). Een cornervariant vormde de inleiding tot de vijfde Helmondse treffer, de mee naar voren gekomen centrale verdediger Lars Zonneveld kopte de voorzet van Stan Bouwens binnen (40’ ;0-5).
De Utrechtse tegentreffer viel ook uit corner, een Helmondse dekkingsfout gaf de mogelijkheid voor een vrije kopbal op doel (41’ ;1-5).

Dani Voigt_0.jpgDani Voigt scoorde zeven goals in de laatste vier competitiewedstrijden!

Na de rust werd het niveau van de eerste helft niet meer bereikt, zowel qua snelheid en nauwkeurigheid was het beduidend minder. Toch slaagde Helmond Sport er nog in om tweemaal te scoren tegen de hekkensluiter in de Vijfde Divisie. Stan Bouwens was de aangever voor Khalid el Arnouki (67’ ;1-6) en even later gaf invaller Krijn Liefting de assist aan een andere invaller Owen Johnson (90’+2 ;1-7).

Na deze vierde zege op rij blijft de O18 in de race om het kampioenschap, koploper Fortuna Sittard heeft een puntje meer.

Opstelling Helmond Sport O18 (4-3-3 formatie):
Wessel Brugmans; Jayden Davelaar, Lars Zonneveld (Jeremie Lusiya), Anouar Lemrini, Dani Raijmakers; Thijs Joosten (Owen Johnson), Cas Molenaar, Khalid el Arnouki; Stan Bouwens, Dani Voigt (Ayoub Lyarnazi), Tarik Essakkati (Krijn Liefting).
Op de bank en niet ingevallen: Aassim Farah en Daan van der Linden.
Geblesseerd: Julian Geerts en Tijn Willems (keeper).
 

Helmond Sport O16 – MVV Maastricht O16  0-2

De eerste kans van de wedstrijd was weliswaar voor de gasten (in de eerste minuut notabene) maar het team van Ruwin Verwoert had voor de rust duidelijk het betere van het spel. Noah Paolo, weer terug in het centrum van de aanval na een paar wedstrijden op de flank te hebben geacteerd, had een drietal mogelijkheden om zijn team op voorsprong te brengen.
Geheel tegen de verhouding in waren het de gasten die de leiding namen, het afstandsschot van ruim 25 meter was echter wel van grote schoonheid.

Na de rust werd het allemaal nog vervelender toen de gasten in een uitval voor de tweede maal keeper Ward van Sleeuwen passeerden (50’ ;0-2). De O16 slaagde er niet in om deze tegenslag nog te overwinnen. De lat voorkwam een 0-3 achterstand, voorin was het alleen nog linksbuiten Stijn van Hoeck die voor sporadisch gevaar kon zorgen.

Door deze tweede nederlaag op rij is de O16 gezakt naar de derde plaats. Doordat koploper Excelsior ook verloor blijft de achterstand op de Rotterdammers beperkt tot drie punten.

Opstelling Helmond Sport O16 (4-3-3 formatie):
Ward van Sleeuwen; Jesse Dortmans, Dayen Geerts, Tijn Landheer, Daan Kretschmer; Merlijn Kuijpers, Alto Gjoka, Thijmen van der Vliet; Miquel Gasparinho, Noah Paolo, Stijn van Hoeck.
Ingevallen: Cheick Arouna Fofana, Joep Kivits, Kaan Arslan en Julian Botterweck.
 

FC Den Bosch O15 – Helmond Sport O15  0-2

De eindcijfers stonden binnen het half uur al op het Bossche scorebord. Spits Jaden Janssen bracht het team van Charles Kazlauskas op voorsprong (22’ ;0-1), waarna Rafaël Arenas van Aerle deze verdubbeld na prima voorbereidend werk van Berk Budak (28’ ;0-2).
De hekkensluiter was vervolgens niet meer bij machte om nog in de wedstrijd terug te komen. De O15 klimt na deze zege naar de vijfde plaats.

Jaden Janssen_0.jpgJaden Janssen.

Opstelling Helmond Sport O15 (4-2-3-1 formatie):
Finn Smulders; Keano Kuijpers, Noah Schijven, Wessel van der Vliet, Kaan Eşilçimen; Hami Murt, Ties Mezenberg; Rafaël Arenas van Aerle, Berk Budak, Rubens Verhaar; Jaden Janssen. 
Ingevallen: Sid van Hoof, Elvi Zimuangana, Faas Hunnekens, Glenn van Dijen en Julian van de Goor.
 

Helmond Sport O14 – MVV Maastricht O14  3-1

De O14 had een prima eerste helft tegen hekkensluiter MVV. De verdiende voorsprong werd ingeleid door een lange pass van centrale verdediger Romano Gerrits, Aiden de Klerk rondde vervolgens keurig af met een subtiel lobje over de uitgelopen keeper. Aan de tweede Helmondse treffer ging een zware overtreding op Fedde Westra (die het veld geblesseerd moest verlaten) vooraf. De MVV-keeper kon de door Karolis Bacininas genomen vrije trap nog keren, maar in de rebound was het opnieuw Aiden de Klerk die scoorde (16’ ;2-0).

Deze spits liet kort voor rust, op aangeven van Otis Rockx, de kans op een zuivere hattrick (dat zijn drie goals in een helft zonder dat een ploeggenoot tussendoor scoort) liggen. Overigens had Helmond Sport in de eerste helft nog een strafschop moeten krijgen, maar de overtreding op Loek Swinkels werd door de scheidsrechter onbestraft gelaten.

Aiden de Klerk.jpgAiden de Klerk scoorde driemaal!!!

Kort na de hervatting kreeg de O14 een tegentreffer te incasseren. Deze kwam niet uit de lucht vallen, want in het begin van de tweede helft waren de gasten de betere ploeg. Na verloop van tijd kreeg Helmond Sport weer controle over de wedstrijd. Nadat Aiden de Klerk de kans op zijn derde treffer had laten liggen door tegen de keeper te schieten, was het paar minuten later wel raak. Een voorzet van Raul Swinkels kwam op het hoofd van Romano Gerrits, via de keeper kwam de bal een paar meter voor het doel te liggen, Aiden de Klerk stond op de goede plaats (65’ ;3-1).

Wat de O16 en het eerste elftal niet lukte dit weekend deed de O14 dus wel: winnen van MVV!

Opstelling Helmond Sport O14 (4-4-2 formatie):
Finn Verhoeven; Dalil Ajouaou, Karolis Bacininas, Romano Gerrits, Juma Looijmans; Dani van Hout, Fedde Westra, Raul Swinkels, Loek Swinkels; Otis Rockx, Aiden de Klerk.
Ingevallen: Chevez Sedoeboen, Milan van der Westen, Tuzairo Obia en Luciano van de Vall.
Geel: Raul Swinkels en Tuzairo Obia.

Quick O13 – Helmond Sport O13  2-1

In dit duel tussen de nummers voorlaatst en laatst stond de O13 bij de rust met 2-0 achter. Finn de Kock deed in de tweede helft nog wat terug voor het team van Koen Coolen.

Finn_de_Kock_1.jpgFinn de Kock.