Academy / 20 november 2022

Roda’46 O18 – Helmond Sport O18  1-1

In Leusden stond de topper op het programma tussen de nummer drie Roda’46 en Helmond Sport. De eerste kans was voor de gastheren, maar doelman Ward van Sleeuwen (op bovenstaande foto; normaliter keeper van de O16, maar vanwege blessureleed bij beide keepers van de O18 voor deze wedstrijd doorgeschoven) redde ten koste van een corner. Na een kwartier viel het eerste Helmondse wapenfeit te noteren, de gelanceerde Khalid el Arnouki zag zijn inzet net naast de paal belanden. De rest van de eerste helft ging gelijk op, maar een door Khalid el Arnouki onnodig veroorzaakte strafschop zorgde voor een achterstand voor het team van Antal Tooten (43’ ;1-0).

Dani Voigt_2.jpgDani Voigt.

Na de rust had Helmond Sport een licht overwicht, de tweede doelkans resulteerde in de gelijkmaker. Op aangeven van Stan Bouwens rondde clubtopscorer Dani Voigt beheerst af (51’ ;1-1). De O18 drong wel aan op de winnende treffer, maar Roda’46 liet zich ook zien via gevaarlijke uitvallen. De jeugdige Ward van Sleeuwen behoedde ‘zijn’ team echter voor een achterstand. In blessuretijd had Lars Zonneveld nog de 1-2 op de schoen, maar zette met deze schoen net te weinig te kracht tegen de bal.

Omdat nummer twee Fortuna Sittard ook gelijkspeelde (bij nummer vier PVCV), verandert er niets in de stand. Helmond Sport blijft koploper met een punt voor op Fortuna Sittard en twee punten op Roda’46.

Opstelling Helmond Sport O18:
Ward van Sleeuwen; Jayden Davelaar, Lars Zonneveld, Anouar Lemrini, Daan van der Linden (Daan Raijmakers); Thijs Joosten (Ayoub Lyarnazi), Cas Molenaar (Aassim Farah), Julian Geerts; Stan Bouwens (Krijn Liefting), Dani Voigt, Khalid el Arnouki (Owen Johnson).

Helmond Sport O16 – DHC O16  5-1

Na drie nederlagen op rij boekte de O16 een ruime zege. Het team onder leiding van Thijs van Doorne (Ruwin Verwoert had met griepklachten op de tribune plaats genomen) kwam op voorsprong vanaf de strafschopstip. Merlijn Kuijpers was neergelegd binnen de beruchte lijnen, Stijn van Hoeck vond het net vanaf elf meter (14’ ;1-0). Maar ook de gasten zouden een penalty krijgen. De oorzaak was een lichte overtreding van Daan Kretschmer, waarvoor hij zelfs een gele kaart kreeg. Finn Verhoeven (normaliter keeper van de O14, maar door het ontbreken van Ward van Sleeuwen vandaag doorgeschoven) kreeg zijn handen nog wel tegen de bal maar kon de gelijkmaker niet voorkomen (21’ ;1-1). Door een fraaie individuele actie van Stijn van Hoeck, afgerond met een schot vanaf de rand van de zestien, ging Helmond Sport met een voorsprong de rust in (37’ ;2-1).

Finn Verhoeven_0.jpgFinn Verhoeven.

Na de hervatting zouden de gasten een enorme kans op de gelijkmaker krijgen. Finn Verhoeven kon met een uiterste inspanning een vrije trap uit zijn doel houden, maar vervolgens bleef de bal op ongeveer een meter van de doellijn stuiteren. Een aangesnelde DHC-aanvaller lukte het echter niet om het laatste beslissende zetje te geven.  Het zou meteen de laatste kans zijn voor de hekkensluiter uit Delft om terug te keren in de wedstrijd. De O16 kende een enorm sterke fase waarin alleen het benutten van kansen (achtereenvolgens Noah Paolo, Daan Kretschmer, Miguel Gasparinho, Arouna Fofana, Stijn van Hoeck en nogmaals Noah Paolo) achterwege bleef.

Stijn_van_Hoeck_1.jpgStijn van Hoeck.

De oververdiende derde treffer kwam op naam van Arouna Fofana, de invaller kopte met een fraaie kopbal een voorzet van Daan Kretschmer binnen (70’ ;3-0). Ook de vierde treffer kwam op naam van een invaller, Julian Botterweck profiteerde van goed doorzetten van Stijn van Hoeck (79’ ;4-1). Laatstgenoemde zorgde zelf voor het slotakkoord, met een fraai stiftje over de keeper kwam hij tot zijn derde doelpunt van de middag (80’ ;5-1).

Opstelling Helmond Sport O16:
Finn Verhoeven; Kaan Arslan, Joep Kivits, Tijn Landheer, Daan Kretschmer; Merlijn Kuijpers, Alto Gjoka, Thijmen van der Vliet; Arouna Fofana, Noah Paolo, Stijn van Hoeck.
Ingevallen: Dayen Geerts, Julian Botterweck, Bart van Gog, Jesse Dortmans en Taeke Captein.

Willem II O15 – Helmond Sport O15  4-2

De O15 kwam in Tilburg op voorsprong door een schot van Berk Budak vanaf twintig meter. Na de gelijkmaker voorkwam de lat een treffer van Elvi Zimuangana, in plaats daarvan was het de thuisclub die op 2-1 kwam bij een slecht weggewerkte corner.
 

Berk Budak_0.jpgBerk Budak.

Precies 38 seconden na de hervatting viel de 3-1 al, deze tegenslag kwam de O15 niet meer te boven. In de slotfase scoorden beide ploegen nog eenmaal, Jaden Janssen deed dat als laatste.

Opstelling Helmond Sport O15:
Finn Smulders; Keano Kuijpers, Rayen van Bree, Wessel van der Vliet, Kaan Eşilçimen; Ties Mezenberg, Hami Murt; Elvi Zimuangana, Berk Budak, Tijn van Deurzen; Jaden Janssen.

Helmond Sport O14 – FC Eindhoven O14  1-1

De eerste kans in deze ‘derby’ was voor de blauw-witten, de lat voorkwam dat Nasim el Maach werd gepasseerd. Deze doelman corrigeerde later in de eerste helft zijn eigen fout nadat hij de bal recht in de voeten van een Eindhovenaar had gespeeld, dit ten koste van een corner. Ook uit deze hoekschop kwam gevaar, de Eindhovense kopbal ging rakelings naast de paal.
Helmond Sport had minder balbezit, maar was via Fedde Westra en Dani van Hout al gevaarlijk geweest toen het op voorsprong kwam. Een prachtig uitgespeelde aanval werd bekroond door Fedde Westra (33’ ;1-0). Onmiddellijk hierna zouden de gasten een grote kans op de gelijkmaker krijgen, en ook in het eerste kwartier van de tweede helft was FCE tweemaal dichtbij de 1-1.

Fedde Westra_1.jpg
Fedde Westra.

In een fase dat de gasten heel wat slordiger waren, viel alsnog de gelijkmaker. De (te?) ver uit zijn doel gekomen keeper Nasim el Maach met gepasseerd met een hoge boogbal (60’ ;1-1). In deze stand zou in de slotfase geen verandering meer komen, aan de tomeloze inzet hield het team van Bram van Wijk uiteindelijk een punt over tegen de nummer twee van de ranglijst.

Opstelling Helmond Sport O14:
Nasim el Maach; Milan van der Westen, Juma Looijmans, Karolis Bacininas, Luciano van de Vall; Loek Swinkels, Fedde Westra, Raúl Swinkels, Dani van Hout; Otis Rockx, Chevez Sedoeboen.

Roda JC O13 - Helmond Sport O13  4-2

De O13 keek al na vijf minuten tegen een achterstand aan. In een matige eerste helft liep de score op naar een 3-0 voorsprong voor de Limburgers. Na de rust kwam er een veel beter O13 uit de kleedkamer. Uit een van de vele kansen die werden gecreëerd, was het Marwin Sabbar die uit een rebound scoorde (3-1). Na de 4-1 bracht Dennis Stosic in de slotminuut de eindcijfers (4-2) op het scorebord. Op basis van de tweede helft had het team van Koen Coolen zeker een punt verdiend, maar kwam de 3-0 uit de eerste helft niet meer te boven.  

Dennis_Stosic_0.jpgDennis Stosic.