Academy / 27 november 2022

Helmond Sport O15 – NAC Breda O15  5-1

In deze belangrijke wedstrijd tegen de naaste concurrent in de degradatiestrijd, kende de O15 een bijzonder goede start. Berk Budak had met een prima genomen vrije trap (bal belandde precies tussen de laatste linie en de keeper in) de assist voor de doeltreffende kopbal van de mee naar voren gekomen centrale verdediger Wessel van der Vliet (2’ ;1-0).
Amper vijf minuten later werd er opnieuw uit een kopbal gescoord, nu was het Jaden Janssen die na een vrije trap de bal in de kruising deed belanden (7’ ;2-0). Dezelfde spits zou twintig minuten later ook de derde Helmondse treffer voor zijn rekening nemen. In een counter waarin er slechts een Bredase verdediger was tegen vier(!) Helmondse aanvallers, rondde Jaden Janssen de voorzet van Elvi Zimuangana beheerst af (27’ ;3-0).

Jaden Janssen_2.jpgJaden Janssen. 

De gasten waren tot dan toe nog niet gevaarlijk geweest, en waren dat eigenlijk ook niet toen de 3-1 uit de lucht viel. Doelman Finn Smulders liet namelijk de bal uit zijn handen vallen, NAC profiteerde dankbaar (29’ ;3-1). Deze tegentreffer zou het spelbeeld echter niet noemenswaardig veranderen, het team van Charles Kazlauskas behield het overwicht. Tien minuten na de hervatting voorkwam de lat nog een vierde Helmondse treffer, maar deze zou in de eindfase alsnog vallen. Net zoals bij de 1-0 was het Wessel van der Vliet (op foto boven dit artikel) die met een kopbal uit een spelhervatting (ditmaal een corner) het net vond (74’ ;4-1). De eindcijfers kwamen tot stand na een prima individuele actie van invaller Rubens Verhaar (80’ ;5-1).

Door deze zege heeft de O15 de kansen op handhaving in de Tweede Divisie sterk vergroot. Met nog twee wedstrijden te spelen bedraagt de voorsprong op NAC nu vijf punten.

Opstelling Helmond Sport O15 (4-4-2 formatie):
Finn Smulders; Keano Kuijpers, Rayen van Bree, Wessel van der Vliet, Kaan Eşilçimen; Ties Mezenberg, Hami Murt, Berk Budak, Tijn van Deurzen; Elvi Zimuangana, Jaden Janssen.
Ingevallen: Faas Hunnekens, Rubens Verhaar, Julian van de Goor en Rafaël Arenas van Aerle.

Kampong O18 - Helmond Sport O18  1-0

In de titelrace liet de O18 in Utrecht dure punten liggen. Waar de thuiswedstrijd nog met 5-1 werd gewonnen, werd het nu een middag om snel te vergeten. De eerste doelkans was wel voor Helmond Sport, Stan Bouwens schoot echter te slap in. De openingstreffer viel aan de andere kant, na zwak verdedigen van de Helmondse achterhoede werd een voorzet van rechts bij de eerste paal achter Tijn Willems geschoten (9’ ;1-0). Deze Helmondse doelman voorkwam een minuut later een grotere achterstand door na een identieke aanval van Kampong het schot te pareren.

Tijn Willems _0.jpgTijn Willems.

Ondanks het slordige en weinig energieke spel voor de rust kreeg de O18 toch een aantal mogelijkheden op de gelijkmaker, maar deze werden niet benut.
Na de hervatting toont de O18 meer vechtlust, maar vele blessurebehandelingen en zeer twijfelachtig optreden van de scheidsrechter bevorderden het niveau van de wedstrijd bepaald niet. In de 75e minuut dacht Stan Bouwens voor de gelijkmaker te zorgen, maar op advies van de grensrechter werd de goal om onverklaarbare redenen afgekeurd.
In de tien(!) minuten durende blessuretijd (het had een WK-duel in Qatar kunnen zijn…) voorkwam de Utrechtse keeper nog tot tweemaal een Helmondse gelijkmaker. Door deze nederlaag raakt het team van Antal Tooten zijn koppositie kwijt aan Fortuna Sittard, met nog twee wedstrijden te spelen bedraagt de achterstand twee punten.

Opstelling Helmond Sport O18 (4-3-3 formatie):
Tijn Willems; Jayden Davelaar, Lars Zonneveld, Aassim Farah, Daan van der Linden (Owen Johnson); Thijs Joosten (Ayoub Lyarnazi), Julian Geerts (Cas Molenaar), Anouar Lemrini (Noah Paolo); Stan Bouwens, Dani Voigt, Khalid El Arnouki.
Geblesseerd: Daan Raijmakers en Wessel Brugmans (keeper).
Geschorst: Tarik Essakkati.

Excelsior Rotterdam O16 – Helmond Sport O16  2-1

Op bezoek bij de koploper waren de kansen in de eerste helft (aan beide kanten overigens) bijzonder schaars. Voor Helmond Sport was het alleen spits Noah Paolo die de openingstreffer op de voet had.
Na de hervatting kwam de O16 via een eigen doelpunt op een ongelukkige achterstand. Drie minuten later zorgde Dayen Geerts voor de verdiende gelijkmaker uit een corner van Daan Kretschmer. Daarna hadden Merlijn Kuijpers, Stijn van Hoeck en Noah Paolo de mogelijkheid om Helmond Sport op voorsprong te brengen, daarnaast werd een overtreding in het strafschopgebied op Arouna Fofana onbestraft gelaten.

Dayen Geerts_0.jpgDayen Geerts.

Tegen de verhouding in beslisten de Rotterdammers tien minuten voor tijd het duel via een kopbal. Door deze vierde nederlaag in de laatste vijf wedstrijden is de O16 met nog twee wedstrijden te gaan definitief uitgeschakeld in de titelrace.

Opstelling Helmond Sport O16 (4-3-3 formatie):
Ward van Sleeuwen; Kaan Arslan, Dayen Geerts, Tijn Landheer, Daan Kretschmer; Merlijn Kuijpers, Alto Gjoka, Thijmen van der Vliet; Arouna Fofana, Noah Paolo, Stijn van Hoeck.
Rood: Stijn van Hoeck (tweemaal geel).

Helmond Sport O13 – JVOZ O13  0-2

De eerste helft hadden de Zeeuwse gasten een overwicht, maar mede dankzij een prima redding van doelman Jin Coolen wist de O13 lange tijd stand te houden. Op slag van rust zou een ongelukkig moment voor de openingstreffer zorgen. Bij een vrije trap vanaf de zijlijn ging de bal via het hoofd van centrale verdediger Thijs Gramser in het eigen doel (34’ ;0-1).
Na de hervatting was het team van Koen Coolen de betere partij, maar het lukte niet om tot doelkansen te komen. Uit een zeldzame counter wist JVOZ in blessuretijd voor de (geflatteerde) eindstand te zorgen (70’+1 ;0-2).  

Jin_Coolen_0.jpgJin Coolen.

Opstelling Helmond Sport O13 (4-3-3 formatie):
Jin Coolen, Mila Deelen, Cas Kuipers, Thijs Gramser, Rayhan Adogeke; Dennis Stosic, Marwan Sabbar, Jasper van Hees; Just van Ganzenwinkel, Roan van Maasakkers, Finn de Kock.