Academy / 18 december 2022

De Graafschap O15 – Helmond Sport O15  1-3

De O15 sloot een prima seizoen in stijl af. Via goals van Jaden Janssen (assist van Glenn van Dijen) en Tijn van Deurzen (assist van Jaden Janssen) stond het team van Charles Kazlauskas na een half uur spelen met 0-2 voor. Een paar minuten voor rust verkleinde De Graafschap de achterstand (1-2). In de slotfase zorgde Jaden Janssen met zijn tweede treffer van de middag (assist Berk Budak) voor de 1-3 eindstand.

Jaden Janssen_4.jpgJaden Janssen.

Door deze zege (de derde op rij!) passeert de O15 De Graafschap in de ranglijst, en eindigt op een uiterst fraaie vijfde plaats in de Tweede Divisie!

Opstelling Helmond Sport O15:
Finn Smulders; Abdoul Samad Seydou, Rayen van Bree, Wessel van der Vliet, Glenn van Dijen, Sid van Hoof, Faas Hunnekens, Berk Budak, Rubens Verhaar, Jaden Janssen, Tijn van Deurzen.

Helmond Sport O13 – VVV Venlo O13  0-0

De O13 had de eerste dertien wedstrijden allemaal verloren, maar dat weerhield de mannen van Koen Coolen er niet van om de allerlaatste kans op een resultaat in deze najaarscompetitie vol overgave aan te pakken. Tegenstander VVV Venlo (waar eerder dit seizoen nog met 6-1 van werd verloren) werd in de eerste helft met de rug tegen de muur gedrukt, maar een (verdiende) voorsprong leverde dat niet op.

Na de hervatting hadden de gasten het betere van het spel. Helmond Sport moest zich beperken tot spaarzame uitvallen via Roan van Maasakkers en Zakariya Essanoussi. De na de rust ingevallen keeper Jelle Neele wist met een paar fraaie reddingen zijn doel schoon te houden, waardoor het eerste winstpunt een feit werd!

Jelle Neele_0.jpg

Jelle Neele.

Opstelling Helmond Sport O13 (4-2-3-1 formatie):
Jin Coolen; Cas Houtsma, Mads de Graaf, Cas Kuijpers, Rayhan Adogeke; Dennis Stosic, Luuk Lammers, Finn de Kock, Zakariya Essanoussi, Mila Deelen; Roan van Maasakkers.

Helmond Sport O16 – JVOZ O16  2-1

In een ijskoud GS Staalwerken Stadion had het team van Ruwin Verwoert een licht overwicht tegen de Zeeuwse opleidingsclub. Nadat Noah Paolo al dicht bij de openingstreffer was met een kopbal, deed hij dat tien minuten later met de voet (24’ ;1-0), dit na fraai voorbereidend werk van Miguel Gasparinho (opening met buitenkant voet) en Stijn van Hoeck (voorzet).
De gasten, die nog een punt nodig hadden om degradatie op eigen kracht te voorkomen, kwamen echter langszij uit een bijna zo fraaie aanval (30’ ;1-1).

Alhoewel het ‘temperatuurtechnisch’ gezien eigenlijk onmogelijk was, raakten de gemoederen in de tweede helft behoorlijk verhit. Na tien minuten spelen resulteerde dat in het eerste serieuze opstootje. Slaan van een JVOZ-speler speler bleef onbestraft, maar toen het spel weer werd hervat (met een vrije trap voor Helmond Sport) viel hieruit onmiddellijk de tweede Helmondse treffer. Noah Paolo kopte de voorzet van Stijn van Hoeck binnen (51’ ;2-1).

Noah Paolo_1.jpgNoah Paolo.

Naarmate de tijd vorderde kwamen de gasten steeds gevaarlijker opzetten. Zes minuten voor het einde van de reguliere speeltijd maakte doelman Ward van Sleeuwen met een prima redding een kopbal uit een corner onschadelijk. Alhoewel Helmond Sport in deze fase erg onder druk stond werd Mees Rooijakkers (hij verlaat de Academy na langdurig blessureleed) een fraai afscheid gekund. Hij mocht van de 78e tot de 80e minuut meedoen, om vervolgens door een prachtige erehaag weer van het veld te gaan.

O16_MeesRooijakkers.JPGIn het midden Mees Rooijakkers.

Doelman Ward van Sleeuwen bewees twee minuten later (in blessuretijd) dat hij de focus weer helemaal op de wedstrijd had gericht, met een schitterende redding voorkwam hij dat de bij een corner mee naar voren gekomen JVOZ-keeper scoorde.

De blessuretijd zou in totaal tien minuten duren (WK-Qatar invloeden !?), waarin de sfeer zo ongeveer met de minuut verslechterde. Alhoewel er voor Helmond Sport in de ranglijst weinig meer op het spel stond, liet de O16 (inclusief de bank) zich ook niet onbetuigd, met een massaal opstootje tot gevolg. De al gewisselde Dayen Geerts besloot hieraan ook deel te nemen, maar dat kwam hem, net zoals een JVOZ-speler, op een rode kaart te staan.

Gelukkig leent de komende (kerst-)periode zich uitstekend voor bezinning…

Opstelling Helmond Sport O16 (4-3-3 formatie):
Ward van Sleeuwen; Kaan Arslan, Dayen Geerts, Tijn Landheer, Daan Kretschmer; Alto Gjoka, Merlijn Kuijpers, Miguel Gasparinho; Julian van de Goor, Noah Paolo, Stijn van Hoeck.
Ingevallen: Jesse Dortmans, Taeke Captein, Joep Kivits en Mees Rooijakkers.
Rood: Dayen Geerts.
Afwezig: Thijmen van der Vliet, Bart van Gog en Arouna Fofana (allen ziek).