Academy / 15 januari 2023

Helmond Sport O14 – FC Eindhoven O14  4-0

Het team van Bram van Wijk kende een uitstekende start van de voorjaarscompetitie door een klinkende zege te boeken op FC Eindhoven. In het begin van deze ‘derby’ konden de gasten het nog aardig bijbenen, vooral over hun rechtervleugel ontstond er regelmatig gevaar. Een ijzersterk centraal verdedigingsduo bestaande uit Romano Gerrits en Karolis Baccinas, met daarachter een net zo overtuigende keeper Finn Verhoeven, zorgde er echter voor dat de blauwwitte aanval de gehele wedstrijd ‘droog’ bleef staan.

Helmond Sport miste de eerste doelkans, Aiden de Klerk slaagde er niet in om de te ver uit zijn doel gekomen FCE-keeper te passeren. Diezelfde keeper veroorzaakte even later een penalty door na een corner Chevez Sedoeboen vast te pakken, de toegekende strafschop werd door Romano Gerrits (op bovenstaande foto) onberispelijk ingeschoten (25’ ;1-0). Vier minuten later zag Julian van de Goor zijn lob over de wederom verkeerd gepositioneerde FCE-keeper naast het doel belanden.

Na de hervatting duurde het een kwartier voor de wedstrijd weer op stoom kwam, dit ingeleid door dodelijk balverlies van de blauw-witten in eigen strafschopgebied. Invaller Raúl Swinkels profiteerde dankbaar van dit cadeautje (53’ ;2-0). Enkele minuten later kreeg een andere invaller Tuzairo Obia de bal in de voeten geschoten door de Eindhovense goalie, ook dit resulteerde in een Helmondse treffer (57’ ;3-0).
Ook het slotakkoord kwam op naam van Tuzairo Obia, hij rondde een voorzet van Otis Rockx (wederom een invaller) beheerst af (62’ ;4-0).

Tuzairo_Obia_0.jpg

Tuzairo Obia.

Opstelling Helmond Sport (4-4-2 formatie):
Finn Verhoeven; Juma Looijmans, Romano Gerrits, Karolis Bacininas, Dalil Ajouaou; Loek Swinkels, Fedde Westra, Chevez Sedoeboen, Dani van Hout; Julian van de Goor, Aiden de Klerk.
Invallers: Tuzairo Obia, Raúl Swinkels, Otis Rockx en Milan Stawinski.
Afwezig: Milan van der Westen (geblesseerd) en Luciano van de Vall (ziek).

Helmond Sport O16 – Fortuna Sittard O16  1-0

In de openingswedstrijd van de voorjaarscompetitie boekte de O16 een belangrijke zege op medetitelkandidaat Fortuna Sittard. Het team van Ruwin Verwoert kwam al vroeg in deze door regen en wind geteisterde wedstrijd op voorsprong. Nadat de Fortunese verdediging verzuimde om de bal na een Helmondse corner uit te verdedigen, werd deze door Noah Paolo laag maar hard in het doel geschoten (8’ ;1-0).
Meteen daarna lieten de gasten een enorme kans op de gelijkmaker liggen, het zou tot de blessuretijd van de eerste helft duren voordat de Limburgers wederom gevaarlijk werden. Ook Helmond Sport kwam nog maar sporadisch in het vijandelijke strafschopgebied, dit dan vooral door de inbreng van Stijn van Hoeck en Noah Paolo.

Noah Paolo_2.jpgNoah Paolo.

Na de hervatting namen de geel-groenen het initiatief over, maar de Helmondse verdediging bezweek geen moment onder de druk. Zodoende bleef de voorsprong tot aan het laatste fluitsignaal (zeven minuten in blessuretijd) in stand, al met al een zwaarbevochten zege.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Ward van Sleeuwen; Kaan Arslan (Bart van Gog), Joep Kivits, Tijn Landheer, Daan Kretschmer; Alto Gjoka, Taeke Captein (Arouna Fofana), Merlijn Kuijpers; Miguel Gasparinho, Noah Paolo, Stijn van Hoeck (Julian Botterweck).
Geel: Daan Kretschmer (80’+2).
Afwezig: Dayen Geerts (geschorst) en Thijmen van der Vliet (geblesseerd).

Spartaan’20 O15 – Helmond Sport O15  2-1

De eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie liep uit op een teleurstelling voor het team van Charles Kazlauskas. Weliswaar zorgde Faas Hunnekens (op aangeven van Rubens Verhaar) al heel vroeg in de wedstrijd voor een Helmondse voorsprong, maar na de rust zou de O15 bezwijken onder het opportunistische voetbal van de Rotterdammers. Uit resp. een corner en een vrije trap vielen de 1-1 (46’) en 2-1 (70’).

Faas_Hunnekens_0.jpgFaas Hunnekens.

Opstelling Helmond Sport O15 (4-4-2 formatie):
Finn Verhoeven; Keano Kuijpers, Rayen van Bree, Glenn van Dijen, Kaan Eşilçimen; Faas Hunnekens, Hami Murt, Berk Budak, Tijn van Deurzen; Rubens Verhaar, Jayden Janssen.
Ingevallen: Abdoul Samad Seydou, Sid van Hoof en Rafaël Arenas van Aerle.

PVCV O18 – Helmond Sport O18  3-0

Het team van Antal Tooten kwam op het kletsnatte en winderige Sportpark Fletiomare Oost in Vleuten nauwelijks aan voetballen toe. De thuisclub bleek zich veel beter aan de omstandigheden aan te kunnen passen, en kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong toen geprofiteerd werd van uitglijden van Jayden Davelaar (6’ ;1-0).  
Pas na een kwartier vielen de eerste Helmondse wapenfeiten te noteren, spits Dani Voigt schoot net naast vanuit een hoekschop, om in de aanval daarna net over te koppen.
Kort voor rust scoorde PVCV vanuit de omschakeling, een voorzet van links werd vanaf twintig meter ongehinderd ingeschoten (36’ ;2-0). In het restant van de eerste helft wist Helmond Sport daar verder niets tegenover te zetten, en ondanks een viervoudige wissel in de rust veranderde er na de hervatting ook weinig. Het was zelfs PVCV dat verder afstand nam, vanuit een hoekschop werd doelman Tijn Willems door een vrijstaande speler gepasseerd (60’ ;3-0).
Daarna kreeg Helmond Sport nog een drietal kansen om terug in de wedstrijd te komen maar deze bleven allen onbenut, met een valse start van de voorjaarscompetitie tot gevolg.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Tijn Willems; Jayden Davelaar, Lars Zonneveld, Aassim Farah, Daan Raijmakers (Daan van der Linden); Ayoub Lyarnazi (Thijs Joosten), Tarik Essakkati, Khalid El Arnouki (Cas Molenaar); Stan Bouwens, Dani Voigt (Krijn Liefting), Owen Johnson (Anouar Lemrini).
Geblesseerd: Julian Geerts.

Quick O13 – Helmond Sport O13  1-0

In Den Haag waren de weersomstandigheden erg slecht, in de beginfase van deze wedstrijd was het spelniveau dat eveneens. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Helmond Sport langzaam maar beter in het spel, wat sporadisch een kansje opleverde. De thuisclub grossierde vooral in gele kaarten, in totaal ontvingen de Hagenezen er zes (waarvan twee met een rode rand).
Na de hervatting had het team van Koen Coolen de wind tegen, gaandeweg lukte het niet meer om de bal van eigen helft te krijgen. Drie minuten voor tijd werd dat noodlottig, Quick scoorde de enige en dus winnende treffer.