Academy / 29 januari 2023

FC Twente/Heracles Academie O15 – Helmond Sport O15  2-3

Alle vijf treffers in Hengelo vielen na de rust, dat was ook verreweg de beste helft van het team van Charles Kazlauskas. De Tukkers moesten toezien hoe de O15 erg veel kansen kreeg, de 2-3 zege was eigenlijk een magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld. Jaden Janssen (op bovenstaande foto) nam zowel de 0-1 (assist Berk Budak) als de 1-3 (assist Rubens Verhaar) voor zijn rekening, invaller Tijn van Deurzen tekende voor de 1-2 (met wederom een assist van Berk Budak).

Opstelling Helmond Sport O15 (4-4-2 formatie):
Finn Smulders; Abdoul Samad Seydou, Rayen van Bree, Wessel van der Vliet, Glenn van Dijen; Keano Kuijpers, Sid van Hoof, Berk Budak, Faas Hunnekens; Jayden Janssen, Rubens Verhaar.
Ingevallen: Kaan Eşilçimen, Tijn van Deurzen, Rafaël Arenas van Aerle.
Geel: Keano Kuijpers.

Helmond Sport O16 – FC Eindhoven O16  4-1

Het team van Ruwin Verwoert won ook zijn tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie. Nadat het eerste kwart van deze derby tamelijk geruisloos was voorbijgegaan, opende de O16 de score. Nadat Daan Kretschmer via de achterlijn richting het vijandelijke doel was doorgedrongen, werd zijn voorzet door Miguel Gasparinho prima afgerond (24’ ;1-0). In de slotfase van de eerste helft werd de O16 nog tweemaal gevaarlijk via resp. een schot van dezelfde rechtsbuiten en een vrije trap van Taeke Captein.

De gasten lieten pas net voor het rustsignaal voor het eerst van zich horen, na de hervatting zouden de blauw-witten evenmin al te veel deuken in een pakje boter schoppen. De achterstand liep ook snel op, na drie minuten spelen was het Merlijn Kuijpers die met de buitenkant van zijn voet Noah Paolo aan het werk zette. De spits was dan toe nog niet veel in het spel voorgekomen, maar zijn solo en afronding maakten dat allemaal goed (43’ ;2-0). Zeven minuten later zou Noah Paolo zijn tweede treffer op zijn naam brengen, nu op aangeven van Alto Gjoka (50’ ;3-0).

Noah Paolo_4.jpgNoah Paolo.

Dit zou een mooi moment zijn voor de zin “de wedstrijd was hiermee beslist”, ware het niet dat FCE drie minuten later weer terugkwam. Een vrije trap kwam via de muur weer terug bij de nemer, zijn tweede poging vloog laag het doel in (53’ ;3-1). Dichterbij zouden de gasten echter niet komen, het slotakkoord was ook nog eens voor Helmond Sport. Noah Paolo lanceerde Arouna Fofana, de invaller rondde bekwaam af (80’+1 ;4-1).

De O16 deelt nu met PVCV de eerste plaats met zes punten uit twee wedstrijden.

Opstelling Helmond Sport O16 (4-3-3 formatie):
Ward van Sleeuwen; Kaan Arslan, Joep Kivits, Tijn Landheer, Daan Kretschmer; Alto Gjoka, Taeke Captein, Merlijn Kuijpers; Miguel Gasparinho, Noah Paolo, Stijn van Hoeck.
Geel/Rood: Geen.
Ingevallen: Jesse Dortmans, Cheick Arouna Fofana en Ties Mezenberg.
Afwezig: Dayen Geerts (geschorst) en Thijmen van der Vliet (geblesseerd).

Helmond Sport O14 – VVV Venlo O14  2-1

De O14 moest het in zijn tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie doen zonder ‘vaste waarde’ Karolis Bacininas, de voormalige aanvaller is een steunpilaar geworden in het centrum van de verdediging. Nu duurde het overigens een hele tijd voordat de Helmondse achterhoede op de proef werd gesteld, het eerste Limburgse gevaar kwam pas op slag van rust. Daar voorafgaand was het team van Bram van Wijk de betere ploeg, zonder echter tot spectaculaire hoogten te reiken. Julian van de Goor (in de najaarscompetitie nog uitkomend voor de O15) was de meest opvallende speler voor de rust. Met een klein beetje meer geluk had zijn doorlopen op de VVV-keeper geleid tot een vroege openingstreffer, de tegen zijn lichaam geschoten bal ging net niet het doel in. Wat later zou Julian van de Goor alsnog zijn team op voorsprong zetten, de aanvaller stond aan het einde van een lange aanval en rondde af door een stuiterende bal vanaf zestien meter onhoudbaar in de kruising te schieten (16’ ;1-0).

Julian van de Goor_1.jpgJulian van de Goor.

De toeschouwers die onder de rust de loopafstand tussen kantine en tribune niet goed hadden ingeschat (of zo lang als mogelijk uit de kou wilden blijven) misten de tweede Helmondse treffer. Na precies 33 seconden wist aanvallende middenvelder Chevez Sedoeboen zijn prachtige solo te bekronen (36’ ;2-0).
Die toeschouwers die zich meenden te kunnen permitteren om nog een extra kop warme chocolade te nuttigen, misten ook nog de snelle Venlose tegentreffer. Keeper Finn Verhoeven werd van dichtbij gepasseerd door een hard schot in de korte hoek (40’ ;2-1).

Het zou de inleiding vormen voor een moeizame tweede helft waarin Helmond Sport nauwelijks meer iets kon creëren. De beste kans was nog voor de mee naar voren geschoven centrale verdediger Romano Gerrits, maar zijn inzet werd geblokt. Laatstgenoemde hield zich uiteraard vooral bezig met het verdedigen van de voorsprong, en schuwde daarbij het ‘stevigere’ werk alleszins. Uiteindelijk kon de O14 zijn tweede zege op rij bijschrijven, met de koppositie in de Derde Divisie tot gevolg.

Opstelling Helmond Sport O14 (4-4-2 formatie):
Finn Verhoeven; Juma Looijmans, Romano Gerrits, Fedde Westra, Loek Swinkels; Raul Swinkels, Milan Stawinski, Chevez Sedoeboen, Dani van Hout; Aiden de Klerk, Julian van de Goor.
Ingevallen: Otis Rockx, Tuzairo Obia en Dalil Ajouaou.
Geel/Rood: Geen.
Afwezig: Karolis Bacininas (geblesseerd).

Helmond Sport O18 – ARC O18  2-2

Ook in de tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie liep de O18 tegen puntverlies op. Het team van Antal Tooten kwam op achterstand nadat een van de lat terugkomende bal werd ingekopt (14’ ;0-1). Zes minuten later kon de bedrijvige Owen Johnson zijn ploeg langszij brengen, door balverlies van de gasten uit Alphen aan de Rijn eenvoudig af te straffen (20’ ;1-1). In deze fase van de wedstrijd was Helmond Sport duidelijk de betere ploeg. Dani Voigt liet echter na om een voorzet van Jayden Davelaar te bekronen, in de rebound schoot ook Tarik Essakkati tegen de keeper. Laatstgenoemde zorgde wel voor de pre-assist bij de tweede Helmondse treffer. Owen Johnson kreeg de bal niet voorbij de keeper, maar dat lukte Dani Voigt in de rebound wel (37’ ;2-1).

Deze spits tekende ook voor de eerste doelkans na de hervatting, maar vervolgens zouden de gasten het initiatief overnemen. Met een-tegen-een spelen over het gehele veld werd Helmond Sport vastgezet, met een kopbal op de lat waren de gasten dicht bij de gelijkmaker. Deze viel een kwartier later alsnog (75’ ;2-2), maar dat was op een moment dat de beide grensrechters nadrukkelijk in the picture stonden. Kort samengevat werden de vele vlagsignalen van de gasten continu gehonoreerd, die van Helmond Sport stelselmatig genegeerd, zoals ook bij de 2-2.

Owen Johnson_0.jpgOwen Johnson.

Dani Voigt en invaller Stan Bouwens kregen nog een doelkans waarbij voor de verandering niet werd gevlagd, maar wisten het net niet te vinden. De O18 vindt zichzelf nu op de ranglijst terug met een schamel puntje na twee wedstrijden.

Opstelling Helmond Sport O18 (4-3-3 formatie):
Wessel Brugmans; Jayden Davelaar, Lars Zonneveld, Aassim Farah, Daan van der Linden (73’ Daan Raijmakers); Anouar Lemrini (73’ Thijs Joosten), Cas Molenaar (85’ Krijn Liefting), Khalid el Arnouki; Owen Johnson (73’ Stan Bouwens), Dani Voigt, Tarik Essakkati.
Geel: Essakkati (52' ;bal wegtrappen) en Voigt (76' ;protesteren).
Afwezig (maar wel grensrechter): Julian Geerts (geblesseerd).

Willem II O13 – Helmond Sport O13  3-2

Helmond Sport begon goed aan de wedstrijd en kwam ook verdiend op voorsprong. Na een overtreding op Just van Ganzenwinkel benutte Zakaria Essanoussi de toegekende strafschop. Daarna ging het minder met de ploeg van Koen Coolen, bij de rust stond het namelijk al 3-1 voor de Tilburgers, de laatste twee treffers vielen uit standaardsituaties.

Marwan_Sabbar_0.jpgMarwan Sabbar.

Na de hervatting vervlakte het spel aan beide kanten, maar twaalf minuten voor tijd kwam de spanning weer terug in de wedstrijd. Na een geweldige combinatie met Zakariya Essanoussi wist Marwan Sabbar (hiermee zijn ook de twee beste spelers aan Helmondse zijde genoemd) voor de aansluitingstreffer te zorgen.
Verder kwam Helmond Sport niet meer, de zege ging dus naar de O13 uit 013.