Academy / 05 februari 2023

Helmond Sport O15 – sc Heerenveen O15 4-1

Het team van Charles Kazlauskas leverde een uitstekende prestatie door een ruime overwinning te boeken op Heerenveen. Voor de rust zag het daar nog niet naar uit, toen ging deze wedstrijd op hoog niveau en veel tempo gelijk op. Jaden Janssen (op bovenstaande foto) zorgde door zijn doorzettingsvermogen en zijn fraaie afwerking voor een Helmondse voorsprong (7’ ;1-0). Deze werd teniet gedaan toen de Friezen met een kopbal bij de tweede paal ruimte vonden tussen diezelfde paal en doelman Finn Verhoeven (16’ ;1-1). Op slag van rust had Helmond Sport pech dat een treffer van Tijn van Deurzen wegens vermeend buitenspel werd geannuleerd, net na de hervatting kwam de O15 goed weg bij een enorme kans voor de gasten.

Rubens Verhaar_1.jpgRubens Verhaar.

Het was vervolgens Jaden Janssen die het verschil zou maken. De spits bekroonde eerst een lange dieptepass met een beheerste afronding (48’ ;2-1), om twee minuten later een assist te geven op Rubens Verhaar die na enig kappen en kijken de korte hoek vond (50’ ;3-1). Zeven minuten later tekende Jaden Janssen voor zijn derde goal, die ook nu zijn koelbloedigheid toonde (57’ ;4-1).
Dit zou ook de eindstand worden, mede te danken aan een uitstekende redding van keeper Finn Verhoeven. Deze doelman die normaliter onder de lat bij de O14 staat, werd overigens ook nog twee keer gered door de lat.

Opstelling Helmond Sport O15 (4-4-2 formatie):
Finn Verhoeven; Abdoul Seydou, Rayen van Bree, Glenn van Dijen, Kaan Esilcimen; Faas Hunnekens, Sid van Hoof, Berk Budak, Tijn van Deurzen; Rubens Verhaar, Jaden Janssen.
Ingevallen: Keano Kuijpers, Rafael Arenas van Aerle en Noah Schijven.

MVV O14 – Helmond Sport O14  2-4

Het team van Bram van Wijk won ook de derde wedstrijd in de voorjaarscompetitie, in Maastricht werd een overtuigende zege geboekt op MVV. Bij de rust stond het al 1-4, goals kwamen op naam van (met tussen haakjes de assist) Raúl Swinkels (Dani van Hout), Romano Gerrits (Fedde Westra), Julian van de Goor (Chevez Sedoeboen) en Chevez Sedoeboen (Raúl Swinkels).
Kort na rust kwamen de Limburgers terug tot 2-4 maar de zege kwam niet meer in gevaar. De O14 blijft door deze overwinning de koploper in de Derde Divisie, de naaste achtervolgers hebben drie punten achterstand.

Raul_Swinkels_2.jpg

Raúl Swinkels.

Opstelling Helmond Sport O14 (4-4-2 formatie):
Nasim El Maach; Juma Looijmans, Romano Gerrits, Karolis Bacininas, Loek Swinkels; Fedde Westra, Raúl Swinkels, Dani van Hout, Chevez Sedoeboen; Julian van de Goor, Aiden de Klerk.
Geel: Chevez Sedoeboen en Julian van de Goor.

TOGB O16 – Helmond Sport O16  1-7

De O16 had in Berkel en Rodenrijs een gemakkelijke middag. Via Arouna Fofana, Stijn van Hoeck (met fraai voorbereidend werk van Merlijn Kuijpers en Noah Paolo) en Arouna Fofana (na een fantastische steekpass van Taeke Captein) stond het na zestien minuten al 0-3.
Daarna zakte het niveau weg, maar op slag van rust wist Noah Paolo toch voor de 0-4 te zorgen. Na de hervatting voerden Joep Kivits (kopbal uit een corner van Stijn van Hoeck) en invaller Miguel Gasparinho de score op naar 0-6.
Na een tegentreffer van de gastheren zorgde Merlijn Kuijpers voor het slotakkoord. Door deze derde zege op rij staat de O16 op kop in de Vierde Divisie.

Arouna Fofana_0.jpgArouna Fofana.

Opstelling Helmond Sport O16 (4-3-3 formatie):
Ward van Sleeuwen; Kaan Arslan, Joep Kivits, Tijn Landheer, Daan Kretschmer; Alto Gjoka, Taeke Captein, Merlijn Kuijpers; Arouna Fofana, Noah Paolo, Stijn van Hoeck.
Ingevallen: Julian Botterweck, Bart van Gog, Ties Mezenberg, Jesse Dortmans, Miguel Gasparinho en Thijmen van der Vliet.

Helmond Sport O18 – Victoria O18  5-1

Na een stroeve start in deze voorjaarscompetitie met maar één punt uit twee wedstrijden moest er gewonnen van Victoria 1893 uit Loosdrecht. In een gezapige eerste helft viel er pas kort voor rust het eerste wapenfeit te noteren. De gasten probeerden het met een ziedend schot van zo'n 25 meter, echter deze werd goed gepareerd door de Helmondse doelman Wessel Brugmans. Het bleek uitstel van executie want luttele minuten later kwamen de gasten uit Loosdrecht op voorsprong. In eerste instantie kon de Helmondse doelman nog redding brengen maar in de rebound werd de bal toch binnengetikt (41'; 0-1). Het enige wat Helmond Sport hier tegenover stelde was een vrije trap die ruim naast ging waardoor het bij een 0-1 ruststand bleef. 

Na rust was er een ander Helmond Sport te zien. Met het invallen van Alto Gjoka (O16) werd veelvuldig de zijkant gezocht waardoor Helmond Sport meerdere malen gevaarlijk werd. Het was echter een andere invaller Stan Bouwens die met een strakke voorzet Dani Voigt in de gelegenheid stelde om de gelijkmaker te scoren (51'; 1-1). Niet lang daarna kwam Helmond Sport ietwat fortuinlijk op voorsprong. Een voorzet van Dani Voigt werd door een verdediger van Victoria 1893 in eigen doel getikt (60'; 2-1).

Khalid el Arnouki _0.jpg
Khalid El Arnouki.

Twee minuten later was dé kans om de wedstrijd te beslissen, echter spits Dani Voigt was te gehaast in de afwerking. Door de moegestreden gasten kreeg Helmond Sport steeds meer ruimte en na een voorzet vanaf de rechterflank door Stan Bouwens was het Khalid El Arnouki die de wedstrijd in het slot gooide (65'; 3-1). Deze goal werkte als een bevrijding voor Helmond Sport en in het restant van de wedstrijd was het dan ook alleen nog maar éénrichtingsverkeer richting het doel van Victoria 1893. Het was Khalid El Arnouki die in twee instanties de Loosdrechtse doelman verschalkte (70'; 4-1), en daarna zijn hattrick voltooide (88’ ;5-1). Op basis van de tweede helft een dik verdiende overwinning voor de O18.

Opstelling Helmond Sport O18 (4-3-3 formatie):
Wessel Brugmans; Jayden Davelaar, Lars Zonneveld, Aassim Farah, Daan van der Linden (Daan Raijmakers); Anouar Lemrini, Khalid El Arnouki, Cas Molenaar (Alto Gjoka); Owen Johnson (Stan Bouwens), Dani Voigt (Krijn Liefting), Tarik Essakkati.
Geblesseerd: Julian Geerts, Thijs Joosten en Ayoub Lyarnazi.

Helmond Sport O13 – ADO Den Haag O13-2  1-0

De O13 boekte de eerste zege van het seizoen, het team van Koen Coolen kreeg daarmee (eindelijk) loon naar werken. Overigens was het niet alleen de inzet, maar met name voor rust ook het speltechnische aspect dat voor het verschil zorgde. Dennis Stosic speelde hier een grote rol in, de middenvelder was vaak de aangever bij een geslaagde aanval. Dat leverde voor de rust drie doelkansen op: de eerste werd gemist door Finn, de tweede werd benut door Zakariya Essanoussi door een schot in de verste hoek (21’ ;1-0), laatstgenoemde zag zes minuten later zijn kopbal gekeerd door de Haagse keeper.

Dennis_Stosic_1.jpgDennis Stosic.

Na de hervatting moest de O13 zich vooral gaan beperken tot tegengehouden. De ingevallen keeper Jelle Neele wist echter zijn doel schoon te houden, o.a. door een achterwaartse kopbal van dichtbij te pareren. In een van de zeldzame tegenstoten had Roan van Maasakkers de marge kunnen vergroten, dat gold vijf minuten voor tijd ook voor een andere invaller Luuk Lammers. De Helmondse vreugde om de eerste zege was er na afloop echter niet minder om.

Opstelling Helmond Sport O13 (4-3-3 formatie):
Jin Coolen; Cas Houtsma, Mads de Graaf, Thijs Gramser, Rayhan Adogeke; Dennis Stosic, Zakariya Essanoussi, Jasper van Hees; Marwan Sabbar, Finn de Kock, Mila Deelen.
Ingevallen: Cas Kuijpers, Luuk Lammers, Just van Ganzenwinkel, Roan van Maasakkers, Lucas van der Linden en Jelle Neele (keeper).
Geel: Finn de Kock en Luuk Lammers.