Academy / 12 februari 2023

Helmond Sport O16 – PVCV O16  2-0

Gezien de rangschikking (beide ploegen hadden voorafgaand aan dit duel negen punten uit drie wedstrijden) kreeg deze wedstrijd het predicaat ‘topper’, maar daar was in de praktijk geen sprake van. Zonder zelf tot grote hoogte te stijgen, domineerde het team van Ruwin Verwoert de gehele wedstrijd.
Na veertig seconden had het al 1-0 kunnen/moeten staan, maar na een prima voorbereidende actie misten eerst Arouna Fofana en daarna in de rebound Merlijn Kuijpers in bijzonder kansrijke positie. Laatstgenoemde (op bovenstaande foto) zou wat later zijn team alsnog op voorsprong brengen, dit op aangeven van Noah Paolo (14’ ;1-0).
De enige kans voor de gasten uit Vleuten (schot vanaf zestien meter net naast) ontstond na een inschattingsfout van rechtsback Kaan Arslan, deze zou in de rust worden vervangen door de sterk spelende Bart van Gog. In deze tweede helft verdubbelde Helmond Sport al snel de voorsprong, ingeleid door een splijtende pass van Merlijn Kuijpers passeerde Stijn van Hoeck de keeper (47’ ;2-0).
De O16 gaat nu op kop in de Vierde Divisie met twaalf uit vier, met een voorsprong van drie punten op naaste achtervolger PVCV.

Stijn_van_Hoeck_2.jpgStijn van Hoeck.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Ward van Sleeuwen; Kaan Arslan, Joep Kivits, Tijn Landheer, Daan Kretschmer; Alto Gjoka, Taeke Captein, Merlijn Kuijpers; Arouna Fofana, Noah Paolo, Stijn van Hoeck.
Ingevallen: Bart van Gog, Dayen Geerts, Miguel Gasparinho en Julian Botterweck.
Geel: Stijn van Hoeck (64’, gevaarlijk spel) en Dayen Geerts (77’, spelbederf).

Fortuna Sittard O14 – Helmond Sport O14  3-3

Net zoals de O16 begon de O14 deze speelronde als koploper, en bleef het dat ook. Wel liep het team van Bram van Wijk tegen het eerste puntverlies op van deze voorjaarscompetitie. In een rommelige openingsfase kwam de O14 uit een corner op achterstand, centrale verdediger Romano Gerrits stond op dat moment buiten de lijnen vanwege een blessurebehandeling. Gaandeweg de eerste helft werd het niveau beter, en dat resulteerde in een fraaie gelijkmaker. Een aanval over veel schijven werd uiteindelijk na een assist van Chevez Sedoeboen door Otis Rockx afgerond.

Otis_Rockx_0.jpgOtis Rockx.

Na de hervatting had Helmond Sport zijn beste fase, op aangeven van Tuzairo Obia scoorde Dani van Hout de 1-2. Meerdere kansen op de 1-3 werden gemist, in plaats daarvan werd het door een Helmondse fout achterin 2-2. Zeven minuten voor tijd leek de O14 de volle buit te pakken toen Loek Swinkels met een fantastisch schot in de kruising voor de 2-3 zorgde. In de slotfase werd het echter alsnog een gelijkspel, doelman Nassim El Maach liet de bal los na een ogenschijnlijk gemakkelijke vrije trap.
De O14 is nu koploper met een zeer fraaie tien uit vier, nummer twee FC Eindhoven heeft een punt minder.

Opstelling Helmond Sport O14 (4-4-2 formatie):
Nassim El Maach; Juma Looijmans, Romano Gerrits, Karolis Bacininas, Loek Swinkels; Raul Swinkels, Fedde Westra, Chevez Sedoeboen, Dani van Hout; Otis Rockx, Julian van de Goor.
Ingevallen: Aiden de Klerk, Tuzairo Obia en Milan Stawinski.
Geel: Romano Gerrits.

Go Ahead Eagles O15 – Helmond Sport O15  0-1

De O15 leverde nog maar eens een uitstekende prestatie in de sterk bezette Tweede Divisie, nu werd er in Deventer gewonnen van de Eagles.
Rubens Verhaar bracht zijn team op voorsprong door in de rebound attent te reageren na een schot van Faas Hunnekens. Laatstgenoemde behoorde tot de uitblinkers van de formatie van Charles Kazlauskas, en dat gold ook voor de jeugdige keeper Finn Verhoeven (normaliter uitkomend voor de O14) die de geblesseerde Finn Smulders (de vaste keeper van de O15) verving.
De kleine voorsprong werd door prima verdedigend werk over de eindstreep getrokken, met op de ranglijst een fascinerende negen uit vier tot gevolg.

Rubens Verhaar_2.jpgRubens Verhaar.

Opstelling Helmond Sport O15 (4-4-2 formatie):
Finn Verhoeven; Abdoul Samad Seydou, Rayen van Bree, Glenn van Dijen, Kaan Eşilçimen; Faas Hunnekens, Sid van Hoof, Berk Budak, Tijn van Deurzen; Rubens Verhaar, Jaden Janssen.
Ingevallen: Elvi Zimuangana, Noah Schijven, Keano Kuijpers en Wessel van der Vliet.
Geel: Tijn van Deurzen.

Zuid Oost United O18 – Helmond Sport O18  1-2

In de Bijlmer had de O18 al binnen tien minuten de wedstrijd kunnen beslissen, maar de een na de andere kans werd gemist. Een zeldzame Amsterdamse counter zorgde zelfs voor een 1-0 achterstand bij rust. Na de hervatting bracht Stan Bouwens uit een rebound na een corner zijn ploeg langszij. Met invaller Julian Geerts als extra aanvallende impuls ging de O18 op zoek naar de winnende treffer. Extra mooi dat het juist Julian Geerts was (het waren namelijk zijn eerste minuten na maandenlang blessureleed) die daarvoor zorgde.

Julian Geerts_0.jpgJulian Geerts.

Opstelling Helmond Sport O18 (4-3-3 formatie):
Wessel Brugmans; Jayden Davelaar, Lars Zonneveld, Aassim Farah, Daan van der Linden; Anouar Lemrini (70’ Julian Geerts), Cas Molenaar (46’ Owen Johnson), Khalid El Arnouki; Stan Bouwens, Dani Voigt (90’ Krijn Liefting), Tarik Essakkati (75’ Daan Raijmakers).

Helmond Sport O13 – Fortuna Sittard O13  2-0

Als er één schaap over de brug is, volgen er meer”. De eerste zege van dit seizoen liet erg lang op zich wachten voor het team van Koen Coolen, nu won de O13 voor de tweede keer op rij. Daar zag het overigens in de eerste helft zeker niet naar uit. De gasten hadden na een halve minuut spelen al een strafschop kunnen krijgen, ware het niet dat de scheidrechter vanuit de middencirkel de overtreding niet had waargenomen. In het verloop van de eerste helft behoedde keeper Berkay Yelaldi zijn team enkele malen voor een achterstand. Ondanks het feit dat Helmond Sport vooral op eigen helft stond en nauwelijks tot combineren kwam, kreeg het toch tot twee keer toe een honderd procent kans. Dat beiden werden ingeleid door een enorme fout in de Limburgse verdediging, was zeker geen toeval. Spits Finn de Kock kon echter niet profiteren toen de Fortuna-keeper hem de bal vanaf een paar meter in de schoenen schoof, Roan van Maasakkers verzuimde de bal vanaf zestien meter in een leeg doel te schieten na een prima ‘assist’ van een Fortuna-verdediger.

Mila_Deelen_0.jpgMila Deelen.

Na de hervatting kantelde de wedstrijd volledig, de O13 legde veel meer energie en accuratesse in het spel. Aanvoerder Dennis Stosic bracht zijn team dan ook verdiend op voorsprong met een fraai geplaatste schuiver in de verste hoek (43’ ;1-0). Twee minuten later liet invaller Mila Deelen de kans op de 2-0 liggen nadat de Fortuna-keeper hem de bal cadeau had gedaan.
Toen het einde van de wedstrijd naderde kwam de O13 toch nog onder druk te staan. De ingevallen keeper Jelle Neele behoedde zijn team nog voor de gelijkmaker, de wedstrijd werd uiteindelijk beslist door een prachtige half-volley van Mila Deelen (74’ ;2-0).

Opstelling Helmond Sport (4-2-3-1 formatie):
Berkay Yelaldi; Cas Houtsma, Cas Kuijpers, Mads de Graaf, Rayhan Adegoke; Dennis Stosic, Jasper Hees; Lucas van der Linden, Zakaria Essanoussi, Roan van Maasakkers; Finn de Kock.
Ingevallen: Thijs Gramser, Mila Deelen, Luuk Lammers, Marwan Sabbar, Just van Ganzenwinkel en Jelle Neele (keeper).